De Raluca Diaconu,

El și soția lui, care sunt printre cei 41.003 români cu drept de vot prin corespondență, au primit marți buletinele de vot și și-au exprimat opțiunea, iar miercuri le-au trimis în România.

Acum, după vot, spune că experiența a fost foarte plăcută și că a avut sentimentul că României îi pasă de românii stabiliți departe de casă.

Teo și Raluca Milea

În luna octombrie se împlinesc patru ani de când Teo și soția lui Raluca au plecat peste hotare, în căutarea unui trai mai bun. Au ales Toronto, unde și-au deschis un studio de pian, locul în care Teo pregătește micii pianiști pentru cele mai importante competiții și concerte din Toronto.

Teo și Raluca sunt printre primii români care au votat prin corespondență pentru alegerile din 10 noiembrie. S-au înscris din timp pe site-ul dedicat alegerilor și pe 8 octombrie au primit plicurile cu buletinele de vot pentru turul 1 și turul 2 al alegerilor prezidențiale.

Plicurile cu buletinele de vot

„Ieri ne-au ajuns în Toronto plicurile cu buletinele de vot pentru alegerile prezidențiale din Turul 1 și Turul 2. Aseară am urmat riguros instrucțiunile și am votat candidatul preferat, iar azi am expediat plicurile cu destinația Biroul Electoral Central pentru votul prin corespondență, pentru a ajunge la timp în România”, spune Teo.

Cea mai mare pedeapsă în dosarul colectiv nu au primit-o patronii, nici Piedone. Cine a luat 12 ani și 8 luni de închisoare
Recomandări

Cea mai mare pedeapsă în dosarul colectiv nu au primit-o patronii, nici Piedone. Cine a luat 12 ani și 8 luni de închisoare

A fost o experiență foarte plăcută și am avut sentimentul că, prin acest demers, țării noastre natale îi pasă de noi, românii stabiliți departe de casă.

Teo Milea:
Plicurile cu destinația Biroul Electoral Central pentru votul prin corespondență

Muzicianul le transmite românilor din Diaspora nu se mai pot plânge acum, după noua procedură, că au stat la cozi interminabile ca să voteze.

”Ați avut ocazia să vă demonstrați apartenența față de România elegant, fără nici o bătaie de cap și, mai mult decât atât, gratuit”, mai spune tânărul compozitor.

Orice comentariu ulterior votărilor, cum că nu ați apucat să votați sau că ați stat la cozi interminabile este de prisos, lipsit de valoare și de respect.

Teo Milea

Familia Milea spune că echipa care se ocupă de votul prin corespondență s-a mișcat foarte bine și că procedura este la superlativ.

Înscrierile pentru votul prin corespondență s-au încheiat pe 15 septembrie. Doar 41.003 români s-au înscris pentru votul prin corespondență, iar alți 38.944 au depus cereri pentru a putea vota într-o secție de votare din străinătate.

Armata s-a răzgândit: familia cu opt copii poate să rămână peste iarnă în cazarma părăsită
Recomandări

Armata s-a răzgândit: familia cu opt copii poate să rămână peste iarnă în cazarma părăsită

Prin înregistrarea ca alegător prin corespondență, românii cu drept de vot care locuiesc în străinătate și dețin documente valabile de ședere din partea statului respectiv au putut solicita transmiterea prin poștă a documentelor de vot la adresa lor de corespondență.

Prin înregistrarea ca alegător în străinătate, românii cu drept de vot care au declarat că vor fi într-un alt stat în ziua votării au putut solicita organizarea unei secții de votare în localitatea și în țara unde se vor afla pe 10 și 24 noiembrie.

Românii care au anunțat că vor vota în străinătate vor fi radiați pentru acest scrutin din lista electorală permanentă din România și înscriși pe cea din țara în care își exprimă opțiunea electorală.

Primul tur al alegerilor prezidențiale va avea loc pe 10 noiembrie, iar turul al doilea va fi organizat pe 24 noiembrie.

La alegerile prezidențiale 2019 sunt 14 candidați.

Vezi cand sunt alegerile prezidentiale 2019

Citeşte şi:

Motivarea condamnării lui Liviu Dragnea: Pedeapsa îi dă posibilitatea unei schimbări de atitudine

Justiția noastră judecă la mica înțelegere. De la 17 ani de puşcărie la condamnare cu suspendare pentru pedofilii străini care „vânează” copii în România

Turcia a atacat nordul Siriei. Cel puțin 11 persoane, dintre care opt civili, au murit

”Nu se poate să fie mijlocul hotelului plin de băutură!”. Pe cine a certat Hagi
GSP.RO

”Nu se poate să fie mijlocul hotelului plin de băutură!”. Pe cine a certat Hagi

Horoscop 16 decembrie 2019. Taurii pot avea parte de confruntări aprinse
HOROSCOP

Horoscop 16 decembrie 2019. Taurii pot avea parte de confruntări aprinse