Mergi direct la conținut »
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România

Primul caz din judeţul Alba diagnosticat cu COVID-19 a fost declarat vindecat

Primul caz din judeţul Alba diagnosticat cu Covid-19, boală cauzată de infectarea cu noul coronavirus, a fost declarat vindecat. Este vorba despre o femeie, în vârstă de 36 de ani, care s-a întors din Italia, scrie Agerpres.

De Iulian Budușan,

Pacienta a intrat în carantină şi a fost testată în ziua sosirii în ţară. A fost internată în cadrul compartimentului de dermatovenerologie din cadrul secţiei de boli infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba Iulia în data de 18.03.2020, odată cu finalizarea analizelor de laborator, care au confirmat prezenţa noului coronavirus. Reamintim că la începutul lunii martie compartimentul respectiv a fost special amenajat pentru a trata şi îngriji astfel de cazuri.

Pacienta a mai fost testată, de două ori, în 27 şi 30 martie, iar rezultatele analizelor au ieşit negative, fiind astfel declarată vindecată de COVID-19. Starea sa de sănătate este bună şi a fost externată în cursul zilei de luni, 30.03.2020.

Pentru siguranţă va mai urma o perioadă de autoizolare la domiciliu şi va fi monitorizată de către specialiştii DSP Alba.

Pentru prevenirea contaminării şi răspândirii îmbolnăvirilor, Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba Iulia transmite tuturor locuitorilor judeţului Alba să respecte, cu stricteţe, toate indicaţiile autorităţilor de sănătate publică şi autorităţilor implicate în combaterea pandemiei.

Un bărbat în vârstă de 70 de ani, din judeţul Alba, a fost adus, în noaptea de 29 spre 30 martie 2020, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba Iulia în urma unui transfer intraspitalicesc de la Spitalul Orăşenesc Abrud

Pacientul era febril şi a fost internat în compartimentul dermatovenerologie, din cadrul secţiei de boli infecţioase, special amenajat pentru cazurile COVID-19, boală cauzată de infectarea cu noul coronavirus (SARS-CoV-2).

Medicii italieni anunță o ”nouă urgență sanitară”: 30% dintre pacienții COVID ar putea avea probleme respiratorii cronice
Recomandări

Medicii italieni anunță o ”nouă urgență sanitară”: 30% dintre pacienții COVID ar putea avea probleme respiratorii cronice

 

I-au fost fost recoltate probe biologice pentru COVID-19 care au fost analizate în cadrul laboratorului Direcţiei de Sănătate Publică Alba. Rezultatul testării, în cazul său, din data de 30.03.2020, a fost pozitiv.

Bărbatul se află sub atenta supraveghere a cadrelor medicale şi primeşte tratament şi îngrijiri medicale de specialitate.

Conform anchetei epidemiologice, bărbatul nu a călătorit într-o zonă afectată de COVID-19 şi nu a venit în contact cu o persoană confirmată cu această boală.

Acesta este al treilea caz de COVID-19 internat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba Iulia. La această oră, la SJU Alba Iulia, se află internaţi doi pacienţi infectaţi cu noul coronavirus, unul fiind declarat vindecat şi externat.

Cum ne ferim de Covid-19

Close
Închide
  Close