Mergi direct la conținut »
Primul jaf dat vreodată în cea mai nordică localitate din lume. Ce s-a întâmplat cu hoțul
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > Primul jaf dat vreodată în cea mai nordică localitate din lume. Ce s-a întâmplat cu hoțul

Primul jaf dat vreodată în cea mai nordică localitate din lume. Ce s-a întâmplat cu hoțul

Vineri a avut loc primul jaf din istoria celei mai nordice localități din lume. Un bărbat a dat spargerea la banca din Longyearbyen, o localitate norvegiană din arhipelagul arctic Svalbard. Hoțul a fost prins la scurt timp după aceea, au anunţat autorităţile locale.

Primul jaf bancar comis vreodată aici este și una dintre spargerile cu cele mai mici șanse de succes.

„S-a produs un atac armat în jurul orei locale 10:40 (09:40 GMT)”, a declarat pentru AFP Terje Carlsen, purtător de cuvânt al guvernului local. „Un bărbat echipat cu o armă de foc a furat o sumă de bani. A fost arestat destul de repede, în centrul oraşului Longyerbyen”, a adăugat acelaşi oficial norvegian.

Autoritățile nu au dezvăluit cine este autorul jafului și nici ce sumă a furat, dar a transmis că este un cetăţean străin, aflat în trecere prin arhipelagul Svalbard.

Autorul jafului a fost expediat la Tromso, oraş din partea nordică a Norvegiei continentale, pentru a fi audiat.

Presa scrie că șansele ca un astfel de jaf să reușească în micuțul oraș norvegian sunt minime deoarece toţi locuitorii se cunosc între ei, iar aeroportul local reprezintă aproape singura cale de a părăsi localitatea.

Orașul Longyearbyen este capitala arhipelagului Svalbard, care are o suprafață de două ori mai mare ca Belgia, dar o populație sub 3.000 de locuitori, dintre care 2.000 trăiesc în acest oraș, scrie Agerpres.

Longyearbyen este cunoscut ca fiind orașul în care este ilegal să mori, să ai pisici sau să iasă din localitate fără pușcă. Toto aici este stabilit prin lege câtă băutură alcoolică poate consuma o persoană: 24 de cutii de bere, două sticle de whisky și o jumătate de sticlă de vin pe lună.


Citește și: ANALIZĂ LIBERTATEA | Pomeni pentru unii, taxe pentru toți. Cine plătește, de fapt, pentru noile taxe și impozite

Close
Închide
  Close