MENIU CAUTĂ

Primul pompier dotat cu cameră de filmat pe cască este din Suceava

Distribuie

Primul pompier dotat cu cameră de filmat pe cască este din Suceava. Radu Burleanu iși face meseria de 20 de ani, iar acum are un ajutor de nădejde: camera de filmat montată pe cască, care ajută apoi la analiza intervențiilor pompierilor. Imaginile arată dacă au fost folosite corect toate mijloacele de luptă cu flăcările.

Primul pompieri dotat cu cameră de filmat pe cască este comandant de intervenție și a primit chiar şi emblema de onoare din partea ministrului de interne. Plutonierul adjutant Radu Burleanu a devenit pompier în urmă cu 20 de ani iar acum este primul pompier din România dotat cu o cameră de filmat.

Imaginile desprinse parcă dintr-un film de acţiune sunt analizate la sfârșit de tură. Lupta cu flăcările pare treabă uşoară când stai pe margine şi te uiţi. Pentru salvatori, însă, fiecare secundă înseamnă o viaţă, iar focul se ascunde acolo unde nici nu gândeşti, arată observator.tv.

Filmările realizate de sucevean în timpul intervenţiilor sunt vitale pentru analiza pe care o fac ulterior salvatorii. Datorită lor pompierii îşi pot da seama dacă au a fost folosite corect toate mijloacele de intervenţie sau dacă acţiunea desfăşurată a produs pagube suplimentare.


România urmează să fie lovită de un ciclon. Fenomenul face deja ravagii în Europa


 

Citește mai multe despre pompieri și Suceava pe Libertatea.

Comentarii