Mergi direct la conținut »
Olguța Vasilescu: Prin tele-muncă nu se reglementează videochat-ul. Acesta rămâne în continuare ilegal
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Olguța Vasilescu: Prin tele-muncă nu se reglementează videochat-ul. Acesta rămâne în continuare ilegal

Olguța Vasilescu: Prin tele-muncă nu se reglementează videochat-ul. Acesta rămâne în continuare ilegal

Ministrul Muncii, Olguța Vasilescu a declarat, miercuri seara, că tele-munca, noul contract de muncă adoptat de Guvern, nu se aplică în cazul videochat-ului, această practică rămânând în continuare ilegală.

 După ce în urma apariției contracului de tele-muncă au fost spaculații în mediul public cum că Guvernul ar fi legalizat activitatea de videochat, Olguța Vasilescu a venit cu explicații.

„Îmi pare rău ca stric distracția multora, dar prin tele-muncă nu se reglementează videochat-ul care rămâne tot in afara legii. Cei care utilizează mijloace electronice, cum ar fi programatorii, pot lucra de acasa. Poate unii o făceau deja, dar contractul lor de munca abia acum devine legal. Cu certitudine, scutești doua ore de trafic, zilnic, și îți poți dedica mai mult timp familiei. Angajatorul e și el avantajat, fiindca scutește bani de chirie pentru sediu, utilități etc”, a explicat ministrul Muncii potrivit digi 24.

Munca la distanță va fi reglementată și în România va fi reglementată și în România, stabilește un proiect de lege aprobat de guvern în ședința de astăzi.

Potrivit proiectului de lege, o activitate care ar putea fi efectuată în cadrul locului de muncă organizat de angajator va putea fi  desfășurată de către salariat și la distanță de această locație, în mod regulat și voluntar, folosind tehnologia informației și comunicațiilor.

Desfășurarea activității în regim de tele-muncă de către salariat va avea loc cel puțin o zi pe lună și se poate extinde pe toată perioada de lucru.

Salariatul își poate exprima acordul cu această formă de organizare a muncii prin semnarea contractului individual de muncă sau a unui act adițional, după caz.

 

Close
Închide
  Close