MENIU CAUTĂ

Prindeţi hoţii de clanţe din Casa Poporului!

Distribuie

Numai la nivelul P1, unde se ţin şedinţele deputaţilor, am descoperit trei uşi cărora le lipsesc clanţele, iar dacă mai căutam şi la alte nivele sigur mai găseam. Iar de scos din Palatul Parlamentului nu e nici o problemă, mai ales că nu există control la ieşire, ci doar la intrare.
”Uşile sunt destul de grele şi arată foarte urât fără clanţe. Nu mai spun că sunt aproape imposibil de deschis fără clanţă. O să-i cer domnului Zgonea, preşedintele Camerei, să ia măsuri, ca să nu mai dispară”, ne-a spus deputatul Mircia Giurgiu, în timp ce încerca să deschidă uşa de la nivelul P1, care duce spre holul în care se vând ziare. Fenomenul dispariţiei misterioase a clanţelor nu are loc însă doar la Camera Deputaţilor, ci şi la Senat sau la Curtea Constituţională. Şi peste tot cei care şi le însuşesc aleg uşile cele mai ascunse.

Cât costă metalul pe piaţă

Cum clanţele sunt făcute din bronz pur şi sunt pline de ornamente, e foarte uşor ca acei care le sustrag să scape de ele, vânzându-le la fier vechi. Iar bronzul este la mare căutare pe piaţă, un kilogram din acest metal ajungând să coste chiar şi 100 de lei. Cum o singură clanţă cântăreşte până la 500 de grame, hoţii pot face bani frumoşi de pe urma lor.

Comentarii