Mergi direct la conținut »
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > Imagini de la Castelul Balmoral, unde e în carantină prințul Charles

Imagini de la Castelul Balmoral, unde e în carantină prințul Charles

Confirmat cu coronavirus, prințul Charles al Marii Britanii s-a izolat, alături de soția lui Camilla, la reședința din Scoția a Casei Regale, Castelul Balmoral. Propeietatea este de o frumusețe rară.

De Ana Hațeg,

Proprietatea, o moșie uriașă din regiunea Aberdeenshire, întinsă pe 260 km pătrați, pe care se află un castel și mai multe case impunătoare, a fost transmisă din generație în generație, după ce a fost fost achiziționată de prințul consort Albert, în 1852, și făcută cadou soției lui, reginei Victoria.

Zeci de persoane, angajate permanent sau temporar, întrețin castelul, casele, grădinile și serele de la Balmoral – unde sunt cultivate flori, dar și fructe și legume care ajung pe masa membrilor familiei regale, când vin în vacanță în Scoția.

Proprietatea Casei Regale este și o destinație turistică preferată. Mare parte a moșiei e deschisă vizitării, iar din interiorul castelului, poate fi viziată Sala de bal.

Prințul de Wales și soția lui ar sta, pe perioada izolării din cauza infectării cu Covid-19, nu în castel, ci în propria casă de pe moșie, Birkhall, primită ca moștenire de la bunica lui, care s-a stins în 2002.

Charles și Camilla și-au petrecut la Birkhall luna de miere, în 2005, după ce s-au căsătorit.

Balmoral e locul preferat pentru vacanțele de vară ale cuplului și tot acolo prințul Charles adoră să meargă la pescuit.

Fotografii: EPA, Hepta

Close
Închide
  Close