MENIU CAUTĂ
14 Feb. 2018 08:11

Deces în familia regală din Danemarca: A murit soțul reginei, prințul Henrik

Distribuie

Deces în familia regală din Danemarca. Prinţul Henrik, soţul reginei Margareta a II-a a Danemarcei, a murit marți noapte, la vârsta de 83 de ani.

Casa regală daneză a anunțat decesul prințului consort. Prințul Henrik suferea de o afecțiune pulmonară, pentru care fusese tratat, în luna ianuarie, în spitalul Rigshospitalet din Copenhaga. El a fost externat atunci când starea s-a înrăutățit. El a decedat la palatul Fredensborg, aflat la circa 40 de kilometri distanță de capitala țării, acolo unde „a vrut să-și petreacă ultimele zile”. Casa regală daneză a anunțat prințul Henrik a avut-o pe regină alături de el, în ultimele clipe. Totodată, cei doi fii ai săi, prințul Frederik și prințul Joachim au fost alături de tatăl lor.

Prințul Henrik, care s-a născut în Franța în 1934, s-a retras din viața publică în urmă cu aproape doi ani, din cauza stării sale de sănătate.  Anul trecut, el a anunțat oficial că nu vrea să fie îngropat lângă soția lui. Mai precis, după deces, regina Danemarcei va fi înmormântată la catedrala Roskilde, însă prințul Henrik a anunțat că nu își dorește acest lucru.

Prințul Henrik al Danemarcei, în vârstă de 83 de ani, a fost întotdeauna nemulțumit de faptul că nu a primit titlul de rege, deși este căsătorit cu regina Margareta a II-a.


Citește și: VIDEO EXCLUSIV/Asta e LIBERTATEA. Un gest mic, pentru o rușine mare. Scrisoare către Ţara Soarelui Răsare


 

Loading...
Comentarii