De Adrian Ilie,

Mark Sirangelo a demisionat la numai şase săptămâni după numirea sa în funcţia de asistent special al administratorului NASA, Jim Bridenstine. Decizia a fost luată după ce a NASA a renunţat la un plan de reorganizare, respins de Congresul SUA.

Planul prevedea înființarea unei direcții separate în cadrul agenţiei care să coordoneze misiunile viitoare pe Lună şi, într-un final, trimiterea unei misiuni cu echipaj uman pe Marte.

„Propunerea nu a fost acceptată pentru moment, aşa că ne vom continua activitatea în structura organizatorică actuală, în cadrul Human Exploration and Operations Mission Directorate”, a spus Bridenstine. „Având în vedere că NASA nu va mai înfiinţa noua direcţie, Mark a ales să exploreze alte oportunităţi de carieră”, a mai spus acesta.

Administraţia Trump a solicitat săptămâna trecută Congresului suplimentarea bugetului NASA pentru anul viitor cu 1,6 miliarde de dolari în scopul realizării obiectivului accelerat al revenirii astronauţilor americani pe Lună, până în 2024, la mai bine de jumătate de secol de la finalizarea programului Apollo.

Citește și:Imagini spectaculoase scoase la iveală de NASA după ce sonda New Horizons a survolat „Ultima Thule”: „Parcă e un om de zăpadă”

Explicația transformării lui Alexandru Tudor: „La 20 de ani era o persoană normală. S-a schimbat complet după acea vizită”
GSP.RO

Explicația transformării lui Alexandru Tudor: „La 20 de ani era o persoană normală. S-a schimbat complet după acea vizită”

Urmărește cel mai nou VIDEO