Mergi direct la conținut »
Probleme la NASA. Programul spațial, sub semnul întrebării
Tehnologie Libertatea > Ştiri > Tehnologie

Probleme la NASA. Programul spațial, sub semnul întrebării

Un director al NASA, angajat în luna aprilie pentru a coordona strategia de revenire a astronauţilor americani pe Lună până în 2024, a demisionat, a anunţat joi Agenţia Spaţială Americană, pe fundalul neînţelegerilor interne şi diminuării susţinerii programului lunar de către Congresul SUA, informează Reuters, preluată de Agerpres.

De Adrian Ilie,

Mark Sirangelo a demisionat la numai şase săptămâni după numirea sa în funcţia de asistent special al administratorului NASA, Jim Bridenstine. Decizia a fost luată după ce a NASA a renunţat la un plan de reorganizare, respins de Congresul SUA.

Planul prevedea înființarea unei direcții separate în cadrul agenţiei care să coordoneze misiunile viitoare pe Lună şi, într-un final, trimiterea unei misiuni cu echipaj uman pe Marte.

„Propunerea nu a fost acceptată pentru moment, aşa că ne vom continua activitatea în structura organizatorică actuală, în cadrul Human Exploration and Operations Mission Directorate”, a spus Bridenstine. „Având în vedere că NASA nu va mai înfiinţa noua direcţie, Mark a ales să exploreze alte oportunităţi de carieră”, a mai spus acesta.

Administraţia Trump a solicitat săptămâna trecută Congresului suplimentarea bugetului NASA pentru anul viitor cu 1,6 miliarde de dolari în scopul realizării obiectivului accelerat al revenirii astronauţilor americani pe Lună, până în 2024, la mai bine de jumătate de secol de la finalizarea programului Apollo.

Citește și:Imagini spectaculoase scoase la iveală de NASA după ce sonda New Horizons a survolat „Ultima Thule”: „Parcă e un om de zăpadă”

Close
Închide
  Close