Imediat după ce Gheorghe Dincă a fost trimis în judecată pentru că le-ar fi omorât pe Alexandra Măceşanu şi Luiza Melencu, Curtea de Apel Craiova a primit o cerere de strămutare a  procesului de pe rolul Tribunalului Olt.

„Mai mulți magistrați, avocați, polițiști sunt implicați în clanurile interlope, fapt care ar putea conduce la o soluționare injustă a cauzei”, a declarat la Curtea de Apel Craiova avocatul Aurel Moldovan, reprezentantul familiei Măceşanu.

Părinţii Alexandrei Măceanu au cerut ca dosarul să fie judecat de o altă instanţă şi pentru că „adjunctul IPJ Olt, comisarul-șef Nicolae Alexe, care nu a depus diligențele legale la momentul la care fiica lor Măceșanu Alexandra a sunat la numărul de urgență 112, ci din contră, a sunat la persoane din clanurile interlope în încercarea de a găsi persoana dispărută, își desfășoară activitatea în localitatea Slatina, unde își are sediul Tribunalul Olt”.

De asemenea, în aceeași localitate locuiește și fostul șef al Poliției Rutiere Olt, Dan Dioşteanu, socrul cunoscutului om politic din PSD Florin Iordache, prieten cu inculpatul Dincă Gheorghe de peste 30 de ani, fapt recunoscut de acesta din urmă, conform ultimei declarații date.

Părinții Alexandrei Măceșanu:

În plus, a precizat familia Măceşanu, în aceeaşi zonă, „cu o puternică influență este și procurorul Popescu Cristian Ovidiu, care, în data de 24.07.2019, nu a permis polițiștilor să pătrundă în casa inculpatului Dincă Gheorghe, având o atitudine contrară dispozițiilor imperative ale codului de procedură penală și ale Constituției”.

Familia Măceşanu: „În Olt, interlopii controlează tot sistemul judiciar”

Procesul lui Gheorghe Dincă nu va fi strămutat. Acuzații dure ale familiei Alexandrei Măceşanu: „În Olt, interlopii controlează tot sistemul judiciar”. Răspunsul magistraților
Părinții Alexandrei Măceșanu

După tragedia de la Caracal, „având în vedere modul de operare al autorităților statului implicate în «salvarea» Alexandrei Măceșanu, a rezultat un singur fapt: că la nivel local există o rețea din care fac parte magistrați, foști polițiști, polițiști, avocați cu o puternică influență la nivelul autorităților statului chemate să aplice legea și totodată având conexiuni cu persoane din lumea interlopă”, au acuzat părinţii Alexandrei Măceşanu la Curtea de Apel Craiova.

Ei au invocat şi mesajele prin care comisarul Alexe îi cerea lui Remus Rădoi, zis „Codiţă”, informații despre locul în care s-ar putea afla fiica lor în data de 24 iulie, atunci când Alexandra era sechestrată de Gheorghe Dincă.

Familia Măceşanu a invocat şi plângerea penală formulată de Alexandru Cumpănaşu împotriva lui Remus Rădoi şi a clanurilor Oacă și Vacă, pentru săvârșirea infracțiunilor de crimă organizată și trafic de persoane, „fiind de notorietate că, la nivelul județului Olt, aceștia controlează întreg sistemul judiciar, organizând petreceri la hotelul Romula din Caracal, la care iau parte magistrați, ceea ce denotă că lăsarea cauzei la Tribunalul Olt ar conduce la o soluție injustă, încercând în continuare să nu se administreze probele privind traficul de persoane a rețelei din care face parte inculpatul Dincă Gheorghe”.

CA Craiova: „Judecătorii se bucură de prezumția de imparțialitate până la proba contrarie”

Curtea de Apel Craiova a respins cererea de strămutare a procesului, pentru că „nu se relevă niciun element de fapt privitor la conduita judecătorilor de la Tribunalul Olt care să justifice existența unei suspiciuni rezonabile că imparțialitatea acestora este afectată”, se precizează în motivarea instanţei.

Judecătorii de la tribunalul învestit cu soluționarea cauzei a cărei strămutare se solicită se bucură de prezumția de imparțialitate până la proba contrarie.

Sentinţa Penală nr.33/2020 a CA Craiova:

Curtea de Apel Craiova a precizat că „suspiciunile petenților nu sunt susținute de probe”, iar „din actele dosarului nu rezultă existența unor elemente care să ateste în vreun fel lipsa de obiectivitate a magistraților-judecători de la Tribunalul Olt”.

În luna ianuarie a acestui an, Gheorghe Dincă a fost trimis în judecată de DIICOT, fiind acuzat de trafic de persoane, trafic de minori, viol – două infracțiuni, omor calificat – două infracțiuni și profanarea de cadavre sau morminte – două infracțiuni. În acelaşi dosar, Ştefan Risipiţeanu este acuzat de săvârșirea infracțiunii de viol.

Citeşte şi:

Mesajul șefului Poliției din Popești-Leordeni către subalterni: „Foarte slabă activitatea privind aplicarea de sancțiuni. Trebuie să îndreptați”

WOW! Sorana Cîrstea, săgeată către Simona Halep la Australian Open? Ce a apărut la miezul nopții
PARTENERI - GSP.RO
WOW! Sorana Cîrstea, săgeată către Simona Halep la Australian Open? Ce a apărut la miezul nopții
Horoscop 25 ianuarie 2021. Racii au impulsuri dintre cele mai frumoase, dar e necesar să le și asculte cineva
HOROSCOP
Horoscop 25 ianuarie 2021. Racii au impulsuri dintre cele mai frumoase, dar e necesar să le și asculte cineva
Ce se petrece acum la Wuhan, orașul din care a pornit pandemia. Aproape nicăieri în lume nu mai întâmplă asta
Știrileprotv.ro
Ce se petrece acum la Wuhan, orașul din care a pornit pandemia. Aproape nicăieri în lume nu mai întâmplă asta
ŞOC! Băiatul care a prevestit pandemia anunţă o nouă TRAGEDIE pentru omenire. Ce urmează să se întâmple între decembrie 2020 şi martie 2021
Telekomsport
ŞOC! Băiatul care a prevestit pandemia anunţă o nouă TRAGEDIE pentru omenire. Ce urmează să se întâmple între decembrie 2020 şi martie 2021
Cum sunt ajutați tinerii ieșiți din sistemul instituționalizat să-și construiască propria viață (Publicitate)
PUBLICITATE
Cum sunt ajutați tinerii ieșiți din sistemul instituționalizat să-și construiască propria viață (Publicitate)