16 Dec. 2017 12:47

FOTO&VIDEO/ Procesiune istorică. Sute de mii de români în stradă la funeraliile Regelui Mihai

Distribuie

De departe unul dintre cele mai puternice și emoționante momente ale funeraliilor Regelui Mihai I l-a reprezentat procesiunea de la Palatul Regal până la Mitropolie. Sute de mii de români au fost în stradă pentru un ultim omagiu.

Foto principală: HEPTA

Foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Sicriul așezat pe un afet de tun, steagul, coroana, familia, sute de mii de români, milioane de flori, aplauze scandări și lacrimi. Așa a arătat procesiunea impresionantă, istorică, pentru cel care a fost Regele românilor, Mihai I.  Pornind de la Palatul Regal, cortegiul a mers la pas pe Calea Victoriei, iar oamenii, așezați de-o parte și de alta a drumului au aruncat cu flori, au aplaudat și au filmat. Mulți au plâns.

În urma sicriului, cernită și îndurerată, familia regală a primit cu zâmbete triste omagiile.

Foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Oameni de toate vârstele, părinți cu copiii pe umeri sau în brațe, cu steaguri și flori în mâini, toti s-au alăturat cu lacrimi  în ochi cortegiului funerar, astfel încât Calea Victoriei a devenit, brusc, neîncăpătoare. O altă mare de oameni a întâmpinat cortegiul în Piața Unirii, cu aplauze și scandări.

Foto: Adrian Manolache

La ora 12,30 a început slujba de înmormântare pentru Regele Mihai I al României.

Cortegiul funerar va pleca la ora 14:00 spre Gara Regală Băneasa, de unde sicriul cu trupul Regelui Mihai va fi transportat, cu Trenul Regal, la Curtea de Argeș. Trenul Regal va sosi la Curtea de Argeş la ora 17:30. Regele Mihai va fi înmormântat în Catedrala Nouă din Curtea de Argeş la ora 18:40. În acest moment, vor fi trase 21 de salve de tun de către Brigada 30 Gardă.

 


 

Loading...
Comentarii