Mergi direct la conținut »
Procurorii cer închisoare cu executare pentru Ludovic Orban
Ştiri Libertatea > Ştiri > Procurorii cer închisoare cu executare pentru Ludovic Orban

Procurorii cer închisoare cu executare pentru Ludovic Orban

Procurorii cer închisoare cu executare pentru Ludovic Orban. Procurorii DNA spun că fapta lui Ludovic Orban este una de pericol și că acesta trebuie condamnat la o pedeapsă orientată spre minimum, dar în regim de detenție.

De Cătălin Lupășteanu,

Procurorii DNA au arătat că „domnul Urdareanu și-a precizat foarte clar poziția în declarația în care spune că din punctul său de vedere a discutat cu Orban în calitatea sa de politician. El a menționat că a discutat cu el in eventualitatea în care Orban câștigă, astfel încât să nu existe repercusiuni”.

Procurorii au mai arătat că cel care a insistat pentru a avea loc o întâlnire a fost inculpatul, deși e real că inițierea discuției, prin SMS, a fost a lui Urdareanu. Folosirea influenței de către o persoană care o funcție în partid rezultă din ajutorul cerut de martorul Urdareanu lui Orban.

Procurorii au mai spus că „la instanța de fond, Orban a spus că martorul nu i-ar fi cerut niciun ajutor și ca nici nu i-a oferit vreun ajutor. Declarația martorului Andone Tănase infirmă aparatul lui Orban și relevă caracterul ilicit. El era manadatarul campaniei electorale. Rezultă cu claritate ca Orban a solicitat sprijin în campania sa electorala martorului Urdăreanu cu eludarea normelor legale aflate în vigoare. Folosirea influenței că fapta trebue privită nu prin prisma acceptării de către cealaltă persoană, iar fapta este una de pericol”.

„Raportat la individualizarea pedepsei, raportat la situația concretă, că s-a folosit de functia avută în partid, scopul urmărit aduce de a obține ilicit bani. Trebuie aplicata o pedeapsă orientată spre minim, dar cu executare și interzicerea mai multor drepturi precum cel de a fi ales sau a alege sau de a ocupa o funcție ca acea ocupată când a săvârșit fapta. Fapta sa se pedepsește de la 1 la 5 ani”, au mai arătat procurorii DNA.

Completul de 5 judecători al ICCJ a reluat, luni dezbaterile, în cazul apelului declarat de procurorii DNA împotriva deciziei de achitare stabilită de un complet de trei judecători de la aceeași instanță.


VIDEO REPORTAJ/Școala de la cea mai mare altitudine din România are 24 de elevi. Doamna Mărioara e învățătoare acolo de 40 de ani!

Close
Închide
  Close