MENIU CAUTĂ
06 Aug. 2018 12:51 , de Cătălin Lupășteanu

Procurorul general al României cere magistraților să candideze pentru postul de șef al DNA

Distribuie

Procurorul general al României, Augustin Lazăr, amintește, printr-un comunicat, de luni, că Ministerul Justiției a reluat procedura de selecție pentru identificarea și propunerea unui procuror șef pentru DNA care să ocupe scaunul rămas vacant după revocarea Laurei Codruța Kovesi.

„Referitor la procedura aflată în curs privind selecția procurorilor în vederea efectuării propunerii de numire în funcția vacantă de procuror șef al Direcției Naționale Anticorupție, domnul Augustin Lazăr, procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție (PÎCCJ), adresează invitația procurorilor generali ai parchetelor de pe lângă curțile de apel, precum și celorlalți procurori cu experiență managerială din cadrul Ministerului Public, de a participa la procedura inițiată de Ministerul Justiției', arată Lazăr.

Totodată, procurorul general își reafirmă „încrederea în responsabilitatea și profesionalismul procurorilor cu experiență managerială, mulți dintre aceștia fiind beneficiarii direcți ai proiectului lansat anul trecut de PÎCCJ vizând respectarea drepturilor și libertăților fundamentale ale omului în faza de urmărire penală, precum și a reducerii numărului de condamnări la Curtea Europeană a Drepturilor Omului'.

Ministrul, în concediu

Tudorel Toader a plecat în concendiu în ziua în care s-a lansat a doua etapă a selecţiei candidaţilor la şefia DNA. Ministrul justiției este în concendiu de odihnă începând de astăzi și până în 17 august, după cum arată un anunț al instituției.

„În perioada 06.08.2018-17.08.2018 domnul ministru Tudorel Toader se află în concediu de odihnă', se arată într-un anunţ postat pe site-ul ministerului Justiţiei.

Tudorel Toader a intrat în concediu în aceași zi cu premierul Viorica Dăncilă.

Totodată, astăzi a început a doua campanie de selecţie de candidaţi pentru şefia DNA, care va ţine o lună.

Interviurile urmează să fie susţinute la începutul lunii septembrie, iar o concluzie o să fie prezentată pe 6 septembrie, potrivit calendarului anunţat de ministerul Justiţiei.

Cea de-a doua campanie de selecţie a fost demarată după ce ministerul Justiţiei a anunţat că niciunul dintre cei patru candidaţi înscrişi în prima rundă nu întruneşte condiţiile necesare pentru funcţia de procuror-şef DNA.

Citește și Salarii și de 4.000 de euro pe lună! Bugetarii care aveau ca scop stoparea pestei porcine câștigă de 10 ori mai bine decât un profesor

Comentarii