Andrew Tate și fratele lui, Tristan Tate, se află în arest la domiciliu în București, cercetați pentru acuzații de grup infracțional organizat, trafic de persoane și viol. Copii de 9 și 10 ani din Marea Britanie sunt la curent cu tot ce li se întâmplă și le iau apărarea, scrie The Guardian.
25 de „incidente misogine șocante” raportate într-o săptămână
Sara Cunningham, fondatoarea ONG-ului Diversify, cu sediul în Rotherham, spune că primește săptămânal 25 de apeluri de la școli primare și gimnazii din Anglia care caută ajutor pentru a face față hărțuirii sexuale și „incidentelor misogine șocante”.
Mulți dintre directorii care raportează aceste incidente vorbesc despre influența lui Andrew Tate.
Estimăm că într-o clasă cu 30 de copii sunt 8 băieți care îl admiră pe Tate.
Sara Cunningham, fondator Diversify:
În acest context, Guvernul Marii Britanii, prin Departamentul pentru Educație, le-a cerut profesorilor să nu le vorbească elevilor, la clasă, despre Andrew Tate, pentru că nu ar face decât să-l promoveze. Sara Cunningham este în dezacord cu acest demers. Ea crede că acest fenomen în creștere nu poate fi combătut decât prin comunicare.
„Elevi de 10 ani știau totul despre arestarea lui și acuzațiile de viol”
„Recent, am fost într-o școală primară din sudul Londrei, unde elevi de la 10 ani știau aproape totul despre arestarea lui Tate și acuzațiile de viol. Un băiat de aceeași vârstă mi-a spus că femeile care l-au acuzat de viol au consimțit actul sexual, de vreme ce s-au dus acasă la Tate”, a precizat Cunningham.
Directorul unei alte școli primare a solicitat recent sprijinul Diversify pentru a discuta despre misoginism și hărțuire sexuală cu elevii săi, după ce patru băieți de 9 ani au închis o fată într-un dulap, au amenințat-o că o violează și au obligat-o să vizioneze filmulețe pentru adulți.
La atelierul ținut de ONG cu elevii acestei instituții de învățământ, majoritatea copiilor l-au menționat în discuții pe Andrew Tate și au spus că nu văd nici o problemă în opiniile sale.
Discipol minor al lui Tate: „Să accepți refuzul unei fete e semn de slăbiciune”
Ajutorul Diversify a fost solicitat și în cazul unui elev de la un gimnaziu din sud-estul Angliei, care a hărțuit o fată, trimițându-i un val de mesaje explicite și amenințătoare.
În timpul discuției cu unul dintre profesorii școlii, după incident, adolescentul a făcut referire frecvent la Tate și a repetat ce a învățat urmărindu-l: „Să accepți refuzul unei fete e semn de slăbiciune”.
Înainte de a apela la ONG, dascălul a sunat la linia de asistență a Departamentului pentru Educație, cerând resurse și sprijin pentru formarea personalului în abordarea de tip Tate și a misoginiei online. I s-a transmis că nu există resurse și că „acesta este doar un alt exemplu de trend lansat de social media, care va dispărea așa cum au dispărut și altele”.
Sunt îngrijorată de numărul de copii din școala mea care cred în acest nebun. Nu este doar clickbait. Acesta modelează modul în care copiii noștri văd lumea.
Profesoară:
O altă profesoară atrage atenția că admirația pentru Andrew Tate e uneori hrănită în sânul familiei: „Mulți băieți spun că tații lor cred că Tate este grozav”.
Un dascăl de la un mic gimnaziu din mediul rural a povestit că, după ce a sancționat un elev care a folosit un limbaj misogin explicit, școala având toleranță zero față de acest tip de comportament, tatăl băiatului a venit să se plângă: „A fost doar o glumă. Și fetelor le plac astfel de glume”.
Profesoară: „Îi lăsăm pe tineri vulnerabili la aceste idei josnice”
Heather Mary James, profesoară la un colegiu britanic, a primit mai mult de o mie de răspunsuri de la alți profesori, pe Twitter, după ce a început, recent, să discute despre fenomenul Tate în școli.
„Prin faptul că nu discutăm despre acest lucru, îi lăsăm pe tineri vulnerabili la aceste idei josnice, insidioase, incapabili să le recunoască ca fiind extreme și dispuși să le împărtășească în continuare”, a explicat ea.
Ea a descris capacitatea lui Tate de a „pregăti” tinerii pentru a-l apăra și a-l susține pe rețelele de socializare ca fiind „fără precedent”.
Ca reacție, un purtător de cuvânt al Departamentului britanic de Educație a transmis că „toți copiii merită să crească într-un mediu sigur și ne așteptăm ca școlile să ia măsuri imediate împotriva comportamentului sexual necorespunzător sau hărțuirii”.
Milioane de vizualizări pentru Andrew Tate
Popularitatea lui Andrew Tate, 36 de ani, fost kickboxer profesionist, a explodat anul trecut. Filmările în care apare în mașini de lux, cu teancuri de bani și arme, vorbind despre rolul femeilor și al bărbaților în societate au milioane de vizualizări.
A fost numit „regele masculinității toxice”, după ce a declarat, printre altele, că victimele violurilor au propria vină, iar anul trecut, platformele Facebook, Instagram și YouTube i-au închis conturile din cauza mesajelor considerate periculoase pentru tineri.
Clipurile cu el și fratele său, Tristan Tate, continuă însă să circule intens în online, mai ales pe TikTok, unde au fost vizionate până acum de peste 11,5 miliarde de ori.
Pe Twitter, singura platformă la care mai are cont, Andrew Tate este urmărit de peste 4,6 milioane de persoane. În mare parte, fanii sunt bărbați tineri și adolescenți.
Tate continuă „să predice” unui număr mare de adepți și prin intermediul unei platforme relansate în noiembrie anul trecut, „Hustlers University”.
Arestați preventiv în decembrie, în România, pentru trafic de persoane și viol
Pe 30 decembrie 2022, Andrew Tate și fratele său, Tristan, au fost arestați preventiv, la București, într-un dosar vizând acuzații de grup infracțional organizat, trafic de persoane și viol.
Cei doi sunt acuzați că racolau tinere sub pretextul începerii unei relaţii de iubire, după care le duceau într-o casă din Ilfov, unde le obligau să producă clipuri video ce erau postate apoi pe site-uri pentru adulţi. Ei aveau două complice, Georgiana Naghel și Luana Radu.
La 31 martie, după trei luni în spatele gratiilor, frații Tate au fost eliberați din închisoare și plasați în arest la domiciliu.
Foto: Hepta
dante69 • 30.04.2023, 08:58
Mda in Marea Britanie marele pericol a devenit Tate (tot un produs al unei modernități bolnave) in timp ce propaganda oficială excelează în absurdități otrăvitoare turnate programatic in mințile copiilor și tinerilor și proclamând adevăruri discutabile. Cu alte cuvinte să-l oprim pe Tate sa ne manipuleze tineretul pentru a o face numai noi.
Mazavalt • 30.04.2023, 13:22
dante69 • 30.04.2023, 08:58
Mda in Marea Britanie marele pericol a devenit Tate (tot un produs al unei modernități bolnave) in timp ce propaganda oficială excelează în absurdități otrăvitoare turnate programatic in mințile copiilor și tinerilor și proclamând adevăruri discutabile. Cu alte cuvinte să-l oprim pe Tate sa ne manipuleze tineretul pentru a o face numai noi.
Multam fain, nu mai e cazul sa mai adaug eu nimic :D
Biaflo2345 • 30.04.2023, 08:09
Articol facut pe genunchi!!! Din pacate, asememea stiri sunt doar in ziare de scandal, care, mai apoi, sunt preluate de alti gazetari fara a investiga! Au mai fost asemeanea “ bombe “ media: ba cã Nu mai sunt alinente, legume in special, ba cã populatia o duce greu…!! Aberatii! Nu ai sa vezi sa se faca tam-tam pe subiectul la ***, nu ai sa vezi ditamai rubrici dedicate la *** tocmai pentru a nu influenta pe cei tineri! Ca sunt droguri, ca consumul este foarte mare un scoli, asta este adrvarat, “ building “-ul deasemenea este alta problema care este expusã…DAR NICIDECUM SUBIECTUL “ TATE” cum este expus in Romania!!!
Acest comentariu a fost moderat pentru: limbaj vulgar sau jignitor.
Boro67 • 30.04.2023, 07:36
Ce e justiția din România care încurajează violenta de gen și ce e educația? Ambele sunt incapabile să recunoască încălcarea anumitor drepturi și libertăți ale femeilor. Misoginismul încurajează infracțiunea și asta se datorează nu doar justiției impotente din Romania, dar și nepenalizarea platformelor sociale. Ele sunt cele care promovează discursul de ura și propaganda, inclusiv a războiului fara a fi pedepsite.