Mergi direct la conținut »
Profesorul Lucian Boia, premiat de președintele Germaniei. Decorat cu Crucea de Merit
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România

Profesorul Lucian Boia, premiat de președintele Germaniei. Decorat cu Crucea de Merit

Lucian Boia, profesor la Facultatea de Istorie a Universității din București, a fost premiat de președintele Germaniei, Frank-Walter Steinmeier.

De Dana Aramă,

Profesorului Lucian Boia i-a fost acordată Crucea de Merit în rang de cavaler al Ordinului de Merit al republicii Federale Germania.

Ceremonia de înmânare a Ordinului va avea loc miercuri, 17 octombrie 2018, la ora 18:00. Ambasadorul Republicii Federale Germania, Cord Meier-Klodt, îi va înmâna profesorului Lucian Boia însemnele Ordinului.

Lucian Boia, în vârstă de 74 de ani, este este un istoric român preocupat îndeosebi de istoria ideilor și a imaginarului. Acesta a publicat numeroase lucrări atât în română, cât și în franceză.În perioada 1980-1990 a fost secretar general și vicepreședinte al Comisiei Internaționale de Istorie a Istoriografiei, fapt care i-a permis să călătorească frecvent în Occident.
În 1993 a devenit director fondator al Centrului de Istorie a Imaginarului.
FOTO: Razvan Valcaneantu

Citește și: FOTO/ Bucuria fetiței care mergea flămândă la școală: acum are ce pune pe masă. După ce Libertatea a prezentat povestea familiei sale, a sărit în ajutor și Episcopia Hușilor

Close
Închide
  Close