20 Apr. 2017 15:21

Prognoza meteo. Cum va fi vremea în weekend, în București și în țară

Distribuie

Administrația Națională de Meteorologie a emis prognoza meteo pentru acest weekend. Potrivit acesteia, vremea atât în București cât și în țară, va fi mai rece decât este norma pentru această perioadă din an.

PROGNOZA METEO pentru VINERI

ÎN ŢARĂ
Vremea se va menține deosebit de rece. Ziua, vor mai fi înnorări și precipitații, în diminuare din punct de vedere cantitativ, local în centrul, estul și sud-estul țării și izolat în celelalte regiuni. Noaptea, astfel de manifestări vor fi, pe arii restrânse, în nord-vest, nord și centru; în primele ore și în extremitatea de răsărit, iar în restul teritoriului, cerul va deveni variabil. Precipitațiile vor fi mai ales sub formă de ninsoare în Moldova și la munte; mixte în Transilvania; predominant ploi în Bărăgan și în Dobrogea și doar ploi în celelalte zone. Vântul va sufla în general moderat, iar în est, sud-est și la munte va avea intensificări, îndeosebi în prima parte a intervalului. Temperaturile maxime se vor încadra între 1 și 12 grade, iar cele minime între -6 și 2 grade, mai scăzute în depresiuni, spre -8…-10 grade. Local, se va produce brumă și izolat îngheț la sol.

LA BUCUREŞTI
Vremea se va menține deosebit de rece pentru ultima decadă a lunii aprilie; temperatura maximă va fi de 8…9 grade, iar cea minimă de 0 grade în centrul orașului și -3…-2 grade la periferie. Cerul va avea înnorări ziua, când temporar va ploua, iar noaptea se va degaja treptat și se va produce brumă. Vântul va sufla slab și moderat.

LA MUNTE: Vremea se va menține deosebit de rece. Ziua, cerul va avea înnorări va ninge, în diminuare din punct de vedere cantitativ, local în Carpații Orientali și Meridionali și izolat în restul zonei montane. Noaptea, cerul se va degaja și doar izolat va mai ninge slab în nordul Carpaților Orientali. Vântul va avea intensificări îndeosebi în prima parte a intervalului. Valorile termice vor fi mai scăzute față de cele din intervalul anterior.

PROGNOZA METEO pentru SÂMBĂTĂ

LA MUNTE: Vremea va fi mai rece decât în mod obișnuit la această dată. Cerul va avea înnorări și local, mai ales în Munții Apuseni și în nordul Carpaților Orientali, vor fi precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare. Vântul va avea intensificări cu viteze mai mari pe creste. Temperatura aerului va fi în creștere ușoară.

PROGNOZA METEO pentru DUMINICĂ

LA MUNTE: Valorile termice se vor situa în continuare sub cele normale pentru ultima decadă a lunii aprilie. Cerul va avea înnorări îndeosebi în cursul zilei și local vor fi precipitații mai ales sub formă de lapoviță și ninsoare. Vântul va avea intensificări mai ales pe creste.

Prognoza meteo pe trei luni. Cum va fi vremea în aprilie, mai și iunie

Comentarii
← Inchide