27 Noi. 2017 19:51

Prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni. Cum va fi vremea în intervalul 28 noiembrie-10 decembrie

Distribuie

Prognoza meteo pentru intervalul 28 noiembrie-10 decembrie. Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni. Astfel, meteorologii oferă minimile, maximele și fenomenele meteo din toare regiunile țării, în intervalul 28 noiembrie-10 decembrie 2017.

Prognoza meteo pentru intervalul 28 noiembrie-10 decembrie. BANAT:

Intervalul va debuta cu o vreme mai rece decât în mod obișnuit la sfârșit de noiembrie, media valorilor maxime urmând a fi de 4 grade Celsius, iar a celor minime de -4…-2 grade Celsius. Ulterior, vremea se va încăzi ușor, astfel că în zilele de 29 și 30 noiembrie se va înregistra o medie regională a valorilor maxime de 8…9 grade Celsius și minime de 2 grade Celsius.
După acest interval se întrevede o nouă răcire, ce va aduce regimul termic ușor sub normalul perioadei; temperaturile maxime din 3 și 4 decembrie vor fi, în medie, de numai 1…2 grade Celsius, iar cele minime în jur de -4 grade Celsius. Spre finalul intervalului de prognoză sunt estimate valori termice maxime în medie de 4….5 grade Celsius și minime în jur de -1 grad Celsius.
Probabilitatea de apariție a precipitațiilor va fi mai ridicată în intervalul 30 noiembrie–3 decembrie, când și cantitățile de apă vor putea fi însemnate.

Prognoza meteo pentru intervalul 28 noiembrie-10 decembrie. CRIŞANA:

În primele două zile ale intervalului de prognoză regimul termic va fi sub cel normal caracteristic acestei perioade, cu o medie regională a maximelor de 4 grade și minime de -4…-2 grade Celsius. Apoi, vremea se va încălzi, iar în zilele de 29 și 30 noiembrie vor fi valori diurne de aproximativ 8 grade Celsius și nocturne de 1…2 grade Celsius.
Ulterior, vremea se va răci, mai accentuat în 3 și 4 decembrie, când se va ajunge la o medie a temperaturilor maxime de 1…2 grade Celsius și minime de-5…-4 grade Celsius. Până spre finalul primei decade a lunii decembrie (10 decembrie) valorile termice estimate vor fi apropiate de mediile multianuale, cu maxime în medie de 3…4 grade Celsius și minime în jur de -2 grade Celsius.
Vor fi precipitații pe arii extinse spre finalul primei săptămâni de prognoză (30 noiembrie–3 decembrie), iar, mai ales pe 30 noiembrie, vor fi posibile și cantități însemnate. Ulterior, probabilitatea pentru precipitații va fi mai redusă, urmând să crească după data de 8 decembrie.

Prognoza meteo pentru intervalul 28 noiembrie-10 decembrie. TRANSILVANIA:

În primele zile ale intervalului temperatura va scădea, vremea urmând să devină rece pentru sfârșitul lunii noiembrie. Media temperaturilor maxime va fi de 2…3 grade Celsius, iar a celor minime de -5…-2 grade Celsius, cu posibilitatea înregistrării unor valori termice mai scăzute în noaptea de miercuri spre joi (29/30 noiembrie), în depresiunile din estul regiunii.
În data de 30 noiembrie se va încălzi ușor, astfel încât media regională a temperaturilor maxime va ajunge la 6 grade Celsius, iar a celor minime se va situa în jurul valorii de 1 grad Celsius. Răcirea treptată estimată după data de 2 decembrie se va concretiza în temperaturi maxime, în medie, de 0 …2 grade Celsius și minime ce vor coborî în a doua săptămână la -6…-4 grade Celsius.
Vor fi precipitații local însemnate cantitativ în primele două zile și în intervalul 30 noiembrie – 3 decembrie.
Ulterior probabilitatea de apariție a precipitațiilor va fi redusă, urmând să crească ușor după 8 decembrie.

Prognoza meteo pentru intervalul 28 noiembrie-10 decembrie. MARAMUREŞ:

Până în 2 decembrie se vor înregistra temperaturi maxime, în medie regională, de 3…4 grade și minime de -4…-2  grade. Doar în ziua de 30 noiembrie se va produce o ușoară încălzire, ce se va materializa prin valori de temperatură
maxime de 6…7 grade și minime de 1….2 grade.
După 3 decembrie este prognozată o răcire a vremii, astfel încât media temperaturilor maxime va scădea spre 0 grade în ziua de 4 decembrie, iar ulterior, până spre finalul intervalului, va fi de 1…2 grade. Temperaturile minime
vor fi în jur de -3 grade, cu posibilitatea înregistrării unor temperaturi mai scăzute în intervalul 5 – 7 decembrie.
Vor mai fi precipitații în prima zi și în perioada 30 noiembrie – 3 decembrie. Ulterior probabilitatea pentru precipitații va fi redusă, urmând să crească spre finalul intervalului.

Prognoza meteo pentru intervalul 28 noiembrie-10 decembrie. MOLDOVA:

Intervalul va debuta cu un proces de răcire, ce va însemna maxime la nivelul regiunii de 2…4 grade și minime de -1…0 grade. La mijlocul săptămânii (în zilele de 30 noiembrie și 1 decembrie) vremea se va încălzi ușor, astfel media regională a temperaturilor maxime va urca la 6…8 grade, iar minimele din dimineața zilei de 1 decembrie vor fi în jur de 4 grade.
Dupa data de 2 decembrie, temperatura va fi în scădere, astfel că media valorilor maxime va fi de 2…4 grade, iar a celor minime de -4…-2 grade, caracterizând un regim termic apropiat de cel normal pentru începutul lunii decembrie.
Vor fi precipitații însemnate cantitativ în primele două zile și în intervalul 30 noiembrie –3 decembrie. Ulterior probabilitatea pentru precipitații va fi redusă, urmând să crească ușor după 8 decembrie.

Prognoza meteo pentru intervalul 28 noiembrie-10 decembrie. DOBROGEA:

La începutul primei săptămâni vremea se va răci, astfel că media maximelor se va situa în jurul valorii de 8 grade,
iar a minimelor va fi de 2…3 grade. Apoi, temperatura aerului va fi în creștere și, în zilele de 30 noiembrie și 1 decembrie, valorile diurne vor oscila în jurul a 13 grade, iar cele nocturne vor fi de 9…10 grade.
După data de 02 decembrie, vremea se va răci din nou, iar în cea de-a doua săptămână media valorilor maxime va fi de 6…8 grade, iar a celor minime de 0…3 grade. Vor fi ploi mai însemnate cantitativ în primele două zile, dar și în intervalul 30 noiembrie – 03 decembrie.
În a doua jumătate a intervalului, probabilitatea pentru precipitații va fi în general redusă.

Prognoza meteo pentru intervalul 28 noiembrie-10 decembrie. MUNTENIA:

În primele două zile ale intervalului, temperatura aerului va fi în scădere până la valori ale maxime lor, în medie
regională, ce se vor situa în jurul a 5 grade. Minimele termice vor fi în scădere până spre mijlocul acestei săptămâni, când media acestora va fi de -3…-2 grade.
Apoi, până în data de 1 decembrie vremea se va încălzi, media valorilor diurne va fi în jurul a 9 grade, iar a celor nocturne va fi de 7 grade. Ulterior, temperatura va fi din nou în scădere, iar, în a doua jumătate a intervalului, media maximelor va fi de 5…6 grade, iar a minimelor de -3…-1 grad.
Precipitații însemnate cantitativ vor fi în primele două zile, dar și în intervalul 30 noiembrie – 03 decembrie. Probabilitatea pentru precipitații va fi redusă în a doua săptămână, cu tendință de creștere după data de 8 decembrie.

Prognoza meteo pentru intervalul 28 noiembrie-10 decembrie. OLTENIA:

Variațiile temperaturilor maxime nu vor fi semnificative pe întreg parcursul intervalului de prognoză. Până spre sfârșitul primei săptămâni maximele termice vor fi, în medie regională, de 5…7 grade, apoi va surveni o ușoară scădere a temperaturii, iar în a doua jumătate a intervalului media regională a valorilor diurne va fi de 3…5 grade.
Temperaturile minime vor fi în scădere până la mijlocul primei săptămâni, când se vor înregistra valori în jurul a -2 grade. Apoi va fi o creștere a valorilor nocturne și, până la sfârșitul primei săptămâni, acestea vor fi, în medie, de 1…4 grade. La începutul celei de-a doua săptămâni, minimele vor marca o scădere ușoară până la medii de -4…-2 grade.
Precipitații însemnate cantitativ vor fi în primele două zile ale intervalului de anticipație, dar și în perioada 30 noiembrie – 3 decembrie. Probabilitatea pentru precipitații va fi în creștere spre sfârșitul celei de-a doua săptămâni.

Prognoza meteo pentru intervalul 28 noiembrie-10 decembrie. LA MUNTE:

Intervalul va debuta cu o medie a valorilor maxime în jurul a -2 grade, iar a celor minime de -7…-6 grade. Apoi,  vremea se va încăzi ușor, în zilele de 29 și 30 noiembrie se va înregistra o medie a valorilor maxime de 1…3 grade, iar în dimineața de 1 decembrie media minimelor va fi în jur de-3 grade.
După acest interval, temperatura aerului va fi în scădere, astfel că la începutul celei de-a doua săptămâni, media  valorilor diurne va fi de -6…-4 grade, iar a celor nocturne de -10…-8 grade. Până la sfârșitul intervalului, temperatura va avea tendința de creștere ușoară până la medii ale maximelor de -2 grade și ale minimelor de -6 grade.
Vor fi ninsori abundente, mai ales în Carpații Meridionali și Orientali, în primele două zile ale intervalului, iar în perioada 30 noiembrie–3 decembrie sunt de așteptat precipitații local însemnate cantitativ. Probabilitatea pentru precipitații va fi în creștere după data de 8 decembrie.

MAI îi atenționează pe conducătorii auto că urmează o perioadă cu vreme sev­eră: Să se intereseze asupra condițiilor meteo'.

Directorul ANM are un nou avertisment despre iarna ce ne așteaptă. Vom avea parte de viscole, ninsori abundente şi ger de crapă pietrele.


CITEȘTE ȘI…

Un bătrân din Germania a primit zeci de invitații la masa de Crăciun, după ce a scris un anunț emoționant

O tânără de 17 ani, dată dispărută de câteva zile, a fost găsită spânzurată


Loading...
Comentarii