MENIU CAUTĂ

Prognoza meteo pentru perioada 15-28 octombrie. Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

Distribuie

Administrația Națională de Meteorologie a emis luni, 15 octombrie, prognoza meteo pentru perioada 15-28 octombrie, astfel că putem afla cum va fi vremea în următoarele două săptămâni, în toate regiunile țării. 

Vezi și prognoza meteo în intervalul 15 octombrie – 12 noiembrie. Află cum va fi vremea în următoarele patru săptămâni!

Prognoza meteo pentru perioada 15-28 octombrie pentru BANAT

Până în data de 20 octombrie, regimul termic va fi caracterizat de valori mai ridicate decât în mod obișnuit pentru această perioadă, media temperaturii maxime fiind de 23…24 de grade. Ulterior acestei date, vremea va intra într-un proces de răcorire, astfel încât în zilele de 21 și 22 octombrie se vor înregistra temperaturi medii diurne de 18…19 grade, valori normale pentru a doua decadă a lunii octombrie.

Din data de 23 octombrie și până la sfârșitul intervalului, maximele se vor situa sub cele climatologic specifice perioadei, în medie, în jurul valorii de 13 grade. În ceea ce privește parcursul minimelor, acestea vor crește de la 6…7 grade, în medie la începutul intervalului, spre medii în jurul a 9 grade în perioada 18 – 21 octombrie, apoi vor scădea treptat spre valori medii de 6 grade în data de 24 octombrie, după care regimul termic nocturn nu se va modifica semnificativ.

Probabilitatea de apariție a ploilor va fi ridicată în intervalul 21-28 octombrie.

Prognoza meteo pentru perioada 15-28 octombrie pentru CRIȘANA

În primele 6 zile ale intervalului vremea va fi frumoasă și caldă, media temperaturii maxime fiind de 23…24 de grade. Din data de 20 octombrie, vremea se va răci treptat, astfel că temperaturile maxime vor scădea de la valori medii de 22…23 de grade spre medii de 13 grade, în data de 24 octombrie. Ulterior acestei date și până la sfârșitul celei de-a doua săptămâni de prognoză, variațiile termice vor fi nesemnificative de la o zi la alta.

Temperaturile minime vor crește de la 6 grade în medie, în primele zile ale intervalului, spre valori medii în jurul a 8 grade până în data de 21 octombrie, apoi vor scădea până spre 4 grade în medie până în 24 octombrie, după care variațiile vor fi nesemnificative. Probabilitatea de apariție a ploilor va fi ridicată în intervalul 21 -28 octombrie.

Prognoza meteo pentru perioada 15-28 octombrie pentru TRANSILVANIA

În prima parte a intervalului de prognoză, regimul termic va fi caracterizat de valori mai ridicate decât în mod obișnuit, media temperaturii maxime situându-se în jurul a 22 de grade. În perioada 21-24 octombrie temperaturile maxime diurne vor scădea treptat până spre o medie în jurul a 12 grade, valoare ce va caracteriza intervalul 25-28 octombrie.

Minimele vor crește de la aproximativ 2 grade în medie, în prima zi a intervalului, spre medii de 6…7 grade în data de 21 octombrie, apoi vor scădea până spre 3…4 grade în medie, în 23 octombrie. Ulterior acestei date și până la finalul intervalului de prognoză, variațiile temperaturilor nocturne vor fi nesemnificative, urmând a se înregistra în medie valori în jurul a 2 grade.

Probabilitatea de apariție a ploilor va fi în creștere începând cu data de 19 octombrie, dar mai ales în perioada 23 -28 octombrie.

Prognoza meteo pentru perioada 15-28 octombrie pentru MARAMUREȘ

În primele zile ale intervalului vremea va fi caracterizată de valori mai ridicate decât cele specifice perioadei, în medie urmând a se înregistra temperaturi maxime de 23…24 de grade până în data de 19 octombrie.

Din 20 octombrie, vremea va intra într-un proces de răcire ce va determina scăderea temperaturii până spre medii regionale ale maximelor de 16 grade în data de 22 octombrie, apoi până spre 12 grade în data de 24 octombrie.

După această dată și până la sfârșitul intervalului de referință variațiile vor fi nesemnificative, înregistrându-se, în medie, maxime de 11…12 grade.

Minimele vor crește până spre valori, în medie regională, în jurul a 7 grade în data de 21 octombrie, pornind de la medii de 4…5 grade în prima zi a intervalului, apoi vor scădea treptat până spre 3…4 grade, în medie, în data de 24 octombrie. Până la finalul celei de-a doua săptămâni, nu mai fi variații notabile, media temperaturii nocturne situându-se în jurul a 3 grade.

Probabilitatea de apariție a ploilor va fi ridicată în perioada 22 – 28 octombrie.

Prognoza meteo pentru perioada 15-28 octombrie pentru MOLDOVA

În primele 3 zile vremea va fi caldă, apoi va avea loc un proces de răcire ce va dura până în data de 23 octombrie, după care regimul termic diurn nu se va modifica semnificativ. În medie pe regiune, în perioada 15-17 octombrie vor fi temperaturi maxime de 23…24 de grade, apoi, până la sfârșitul celei de-a doua săptămâni de prognoză, acestea vor scădea până la 13…14 grade. Temperaturile minime vor fi în general în creștere pe parcursul primei săptămâni când vor avea valorii medii cuprinse între 6 și 9 grade, după care vor scădea spre 4…5 grade, în medie.

Probabilitatea de apariție a ploilor va fi în creștere începând cu data de 19 octombrie, dar mai ales în perioada 23-28 octombrie.

Prognoza meteo pentru perioada 15-28 octombrie pentru DOBROGEA

Vremea va fi caldă în prima săptămână, apoi se va răci. Astfel, media maximelor se va situa în jurul valorii de 20 de grade până în 20 octombrie; va scădea în zilele de 21 și 22 octombrie spre 16 grade, valoare ce se va menține până la finalul perioadei de referință.

Minimele nocturne, în ușoară creștere în primele 3 dimineți și în ușoară scădere după aceea, se vor încadra pe parcursul primei săptămâni în medie, între 11 și 13 grade. O scădere de temperatură la valorile nocturne va avea loc și în cea de-a doua săptămână de prognoză, când media minimelor va fi de 8…9 grade.

Ploi în general slabe cantitativ vor fi posibile începând cu data de 18 octombrie, însă probabilitatea de apariție a acestora va fi mai ridicată în perioada 23-28 octombrie.

Prognoza meteo pentru perioada 15-28 octombrie pentru MUNTENIA

În intervalul 15 – 20 octombrie, temperatura va avea valori diurne mai ridicate decât cele climatologic specifice perioadei, urmând a se înregistra, în medie regională, maxime în jur de 23 de grade. Apoi vremea se va răci, astfel că media temperaturii maxime va coborî treptat spre 16 grade în data de 24 octombrie, valoare ce va caracteriza și perioada 25 -28 octombrie.

Minimele vor crește de la valori medii de 6…7 grade în data de 15 octombrie până spre 8…9 grade, în medie, în data de 21 octombrie, apoi vor scădea, iar spre sfârșitul intervalului vor fi de 4…5 grade.

Probabilitatea de apariție a ploilor va fi ridicată în 18, 20 și 21 octombrie și în intervalul 23-28 octombrie.

Prognoza meteo pentru perioada 15-28 octombrie pentru OLTENIA

Până în data de 20 octombrie, deși vor fi variații în general nesemnificative de la o zi la alta, valorile termice vor caracteriza o vreme caldă, urmând a se înregistra în medie, la scară regională, 22…23 de grade. Ulterior acestei date, valorile maxime vor coborî treptat până spre medii de 14 grade în 24 octombrie, pentru ca apoi, până la sfârșitul intervalului de prognoză variațiile de la o zi la alta să nu fie notabile.

Minimele vor crește de la o medie de 6…7 grade, în prima zi a intervalului de prognoză, până spre valori medii în jurul a 9 grade în 21 octombrie, apoi vor scădea treptat până spre 6 grade în 25 octombrie. În ultimele zile ale intervalului, variațiile temperaturilor minime vor fi neimportante.

Probabilitatea de apariție a ploilor va fi ridicată în special în 21 octombrie și în perioada 23 -28 octombrie.

Prognoza meteo pentru perioada 15-28 octombrie LA MUNTE

În intervalul 15 – 18 octombrie temperatura medie diurnă va fi de 14…15 grade. Ulterior acestui interval, vremea va intra într-un proces de răcire treptată ce va conduce la scăderea maximelor spre 6 grade, în medie, în data de 24 octombrie, apoi până la sfârșitul intervalului de prognoză variațiile nu vor fi semnificative.

Minimele vor crește ușor și treptat până spre medii de 5…6 grade în data de 18 octombrie, pornind de la 4 grade în prima zi a intervalului de prognoză. Apoi vremea se va răci treptat până spre valori medii de -2..0 grade.

Probabilitatea de apariție a precipitațiilor va fi ridicată în intervalul 20-28 octombrie.

Vremea – 15 octombrie 2018

Vremea se va menţine caldă şi predominant frumoasă. Cerul va fi variabil în regiunile estice, iar seara şi noaptea şi în cele nordice, în timp ce în restul teritoriului şi a intervalului va fi mai mult senin. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în sudul Banatului, iar pe parcursul zilei temporar şi la cote mai reduse în zona montană şi pe litoral.

Temperaturile maxime se vor încadra între 17 şi 25 de grade, anunță prognoza meteo. Cele minime vor fi cuprinse între -4 grade în estul Transilvaniei – unde pe arii restrânse se va produce brumă şi 15 grade pe litoral. Izolat, dimineaţa şi noaptea, vor fi condiţii de ceaţă. Presiunea atmosferica va scădea uşor dinspre nord-est, regimul baric fiind aproape normal.


Citește și: Șeful știrilor Europa FM consideră că scandalul ziariștilor anchetați de DIICOT este ”o distrugere a reputației de către stat”


Citește mai multe despre Prognoza meteo și Vremea pe Libertatea.

Comentarii