MENIU CAUTĂ

Prognoza meteo în intervalul 15 octombrie – 12 noiembrie. Cum va fi vremea în următoarele patru săptămâni

Distribuie

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis duminică, 14 octombrie, prognoza meteo pentru intervalul 15 octombrie - 12 noiembrie 2018. În acest interval, vremea se va menţine caldă, în general, cu valori termice situate în limitele climatologice normale pentru această perioadă.

  • Astfel, potrivit meteorologilor, în săptămâna 15-22 octombrie, temperatura aerului se va situa peste normele climatologice ale perioadei în toată ţara. Precipitaţiile vor fi, în general, deficitare la nivelul întregului teritoriu. Totuși, există posibilitatea unui excedent, la începutul lunii viitoare, mai ales în zonele de munte.
  • În perioada 22-29 octombrie, Regimul pluviometric va fi, în general, apropiat de normalul săptămânii în regiunile sud-estice şi excedentar în restul teritoriului, iar  temperatura aerului va avea valori apropiate de normalul termic al săptămânii, în vestul teritoriului, cu posibilitatea de a fi uşor mai ridicate în rest.
  • În săptămâna 29 octombrie – 5 noiembrie, mediile valorilor termice se vor situa în jurul normelor climatologice specifice acestui interval în regiunile vestice şi centrale, respectiv uşor mai ridicate decât acestea în restul teritoriului.Precipitaţiile vor fi, în general, apropiate de normalul perioadei, dar tot cu posibilitatea de a exista un uşor excedent local în zonele de munte, precum şi în regiunile sudice, estice şi centrale.
  • În intervalul 5-12 noiembrie, temperatura aerului se va situa în jurul valorilor normale pentru această săptămână, la nivelul întregii ţări, iar regimul pluviometric va fi, în general, apropiat de cel normal al perioadei, cu posibilitatea unui uşor excedent local în zonele de munte.

Prognoza meteo – duminică, 14 octombrie

Vremea va fi frumoasă și caldă în timpul zilei, astfel că cerul va fi mai mult senin și vor fi temperaturi maxime cuprinse între 17 grade pe litoral şi în estul Transilvaniei și 25 de grade.

În vest, vântul va avea intensificări în sudul Banatului – unde vor fi viteze la rafală de 50…70 km/h și îndeosebi ziua și la cote mai reduse în Muntenia, în Dobrogea și în zona montană înaltă, iar în rest va fi slab și moderat.

Minimele termice se vor încadra în general între 1 și 9 grade, mai ridicate pe litoral și în Dealurile de Vest, dar și mai coborâte, spre -5 …-3 grade în depresiunea Ciuc. Dimineața și noaptea este posibilă apariția izolată a ceții, îndeosebi pe văi și în depresiuni, iar pe arii restrânse în sudul și estul Transilvaniei se va forma brumă.

Recent, meteorologii au avertizat că în România se pot înregistra și temperaturi de 50 de grade Celsius. Ce se va întâmpla cu anotimpurile!


Citește și: „Omuleții verzi” – Borcea, Copos, Badea și Nețoiu. După ce au renunțat la fotbal, foștii patroni s-au recăsătorit cu femei mult mai tinere decât ei


 

Citește mai multe despre ANM, noiembrie, octombrie, Prognoza meteo și Vremea pe Libertatea.

Comentarii