În ultima săptămână din luna aprilie, valorile termice vor fi ușor mai coborâte decât cele specifice acestui interval în regiunile sud-estice. Meteorologii anunță, însă, că în vestul și nord-vestul teritoriului temperaturile vor fi ușor mai ridicate.

În săptămâna 29 aprilie – 6 mai 2019, ANM anunță că temperatura aerului va avea valori în general mai ridicate decât cele normale pentru această săptămână. Cei care vor să meargă la mare de 1 mai trebuie să știe, însă, că în regiunile din sud-estul țării valorile termice vor fi apropiate de cele specifice pentru această perioadă.

Cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă, cu posibilitatea unui deficit local în regiunile sudice și sud-estice.

Pentru perioada 6 – 13 mai 2019, meteorologii spun că temperaturile medii ale aerului vor fi ușor mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă la nivelul întregii țări, dar mai ales în vestul și nord-vestul teritoriului.

Precipitațiile vor fi în limita normalului pentru majoritatea țării, doar în jumătatea nordică există posibilitatea unui deficit local.

În cea de-a patra săptămână a intervalului, 13 – 20 mai 2019, ANM anunță că mediile valorilor termice se vor situa peste cele specifice acestui interval în regiunile vestice, nord-vestice și centrale, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă.

În ceea ce privește precipitațiile se așteaptă ca regimul pluviometric să fie în general excedentar în regiunile extracarpatice, dar mai ales zona Carpaților de Curbură, iar în rest cantitățile de precipitații vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă, posibil deficitare în nord-vestul extrem al țării.


Citește și: FOTO&VIDEO/ Explicația halucinantă a primarului care a turnat bere peste cadavrul unui urs: „Acasă când tai porcul primul pahar de țuică îl torn peste el. Așa am făcut și aici”

Reacția tranșantă a Simonei Halep! Ce a deranjat-o foarte tare: 'o nesuferită...'
GSP.RO

Reacția tranșantă a Simonei Halep! Ce a deranjat-o foarte tare: 'o nesuferită...'