Mergi direct la conținut »
Prognoza meteo pentru perioada 24 iunie - 7 iulie. Vremea va fi caldă, chiar caniculară, dar instabilă
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România

Prognoza meteo pentru perioada 24 iunie – 7 iulie. Vremea va fi caldă, chiar caniculară, dar instabilă

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis luni, 24 iunie, prognoza meteo până în data de 7 iulie. Astfel, putem afla cum va fi vremea în următoarele două săptămâni, în toate regiunile țării.

De Dragoș Tănase,

Tot astăzi, ANM a prelungit avertizările cod portocaliu si galben de vreme rea. Vezi care sunt zonele vizate!

Prognoza meteo pentru BANAT

Până în data de 27 iunie vremea va fi în încălzire, iar media temperaturilor maxime va crește de la 28 de grade în prima zi, până la 34 de grade.

Va urma o răcorire, care va face ca până în ultima zi a lunii iunie media maximelor termice să revină la 28 de grade.

Ulterior se va încălzi din nou, iar până la finalul intervalului de prognoză temperaturile maxime vor avea în medie valori între 30 și 32 de grade.

Evoluția mediei temperaturilor minime va fi relativ asemănătoare, cea mai ridicată va fi de 19 grade, în jurul datei de 28 iunie, iar cea mai mică de 14 grade, în ultima dimineață a lunii iunie și în prima din luna iulie.

Vor fi manifestări specifice instabilității atmosferice, pe arii mai extinse în primele și în ultimele zile de prognoză și doar pe suprafețe mici în restul intervalului

Prognoza meteo pentru CRIȘANA

Până în data de 27 iunie vremea va fi călduroasă, chiar caniculară la mijlocul primei săptămâni, când media temperaturilor maxime va atinge 34 de grade.

Scandalurile în care a fost implicat Aurelian Bădulescu. De la bătaia cu primarul Mutu, la jigniri precum „javrelor ce sunteți” sau „mi-au spus că erați prostituată”
Recomandări
Scandalurile în care a fost implicat Aurelian Bădulescu. De la bătaia cu primarul Mutu, la jigniri precum „javrelor ce sunteți” sau „mi-au spus că erați prostituată”
 

Va urma o răcorire, astfel că în ultima zi a lunii iunie media maximelor va fi de doar 27…28 de grade.

În cea de a doua săptămână de prognoză vremea călduroasă va reveni, iar media maximelor termice se va situa în jurul valorii de 30 de grade.

Media temperaturilor minime va avea variații între 16 și 18 grade, exceptând diminețile din jurul datei de 30 iunie, când aceasta va fi mai scăzută și se va situa în jurul a 13 grade.

Temporar vor mai fi manifestări ale instabilității atmosferice, mai frecvente și pe suprafețe mai mari în primele și în ultimele zile de prognoză

Prognoza meteo pentru TRANSILVANIA

Media temperaturilor maxime va fi în creștere de la 28 de grade în prima zi, până la 32…33 de grade în data de 27 iunie, apoi, în următoarele trei zile va scădea cu aproximativ 8 grade.

În cea de a doua săptămână de prognoză maximele termice nu vor mai avea variații semnificative și se vor situa între 28 și 30 de grade.

Cum încalcă un polițist legea într-o călătorie de două ore cu trenul
Recomandări
Cum încalcă un polițist legea într-o călătorie de două ore cu trenul
 

Media minimelor termice va atinge un maxim de 17 grade, în dimineața zilei de 28 iunie și un minim în diminețile de 30 iunie și 1 iulie, când se va situa în jurul valorii de 10 grade.

Vor mai fi manifestări specifice instabilității atmosferice, îndeosebi în primele zile de prognoză și după data de 1 iulie

Prognoza meteo pentru MARAMUREȘ

Vremea se va încălzi până la mijlocul primei săptămâni de prognoză când media maximelor termice va atinge 32…33 de grade, apoi, până la finalul lunii iunie se va răci, iar media va scădea cu 6…7 grade.

În ultima săptămână de prognoză nu vor mai fi variații termice semnificative, media maximelor urmând a se situa în jurul valorii de 29 de grade.

Temperaturile minime vor avea o evoluție relativ asemănătoare, cele mai ridicate medii vor fi în primele cinci dimineți, când se vor atinge 17…18 gade, iar cele mai coborâte între 29 iunie și 1 iulie când nu vor mai depăși 11…12 grade.

Unul dintre marii criminali în serie ai României vrea să iasă din închisoare. Când a fost arestat, Süto Ferenc ucisese 4 oameni și avea o “listă neagră” cu 17 nume
Recomandări
Unul dintre marii criminali în serie ai României vrea să iasă din închisoare. Când a fost arestat, Süto Ferenc ucisese 4 oameni și avea o “listă neagră” cu 17 nume
 

Vor fi intervale cu manifestări specifice instabilității atmosferice aproape în fiecare zi

Prognoza meteo pentru MOLDOVA

Până în data de 27 iunie, media temperaturilor maxime va fi 31…33 de grade. Va urma o scădere termică, ce va determina la sfârșitul lunii iunie o medie în jurul a 24 de grade.

Ulterior temperatura aerului va crește din nou, iar până la finalul intervalului de prognoză temperaturile maxime vor avea în medie valori de 28…30 de grade.

Media temperaturilor minime va avea o evoluție similară, cea mai ridicată medie va fi de 19 grade, în jurul datei de 28 iunie, iar cea mai mică de 12 grade, în ultima dimineață a lunii iunie și în prima din luna iulie.

Probabilitatea pentru manifestări specifice instabilității atmosferice va fi mai mare la începutul primei săptămâni și din nou spre sfârșitul intervalului.

Prognoza meteo pentru DOBROGEA

Până în data de 27 iunie, media temperaturilor maxime va fi de 30…31 de grade. Va urma o scădere termică, care va face ca până în ultima zi a lunii iunie, media maximelor termice să coboare spre 25…26 de grade.

Ulterior temperatura aerului va crește din nou, iar până la finalul intervalului de prognoză temperaturile maxime vor avea în medie valori de 29…30 de grade.

Temperaturile minime vor avea o evoluție similară, cea mai ridicată medie va fi de 21 de grade la începutul intervalului, iar cea mai mică de 15…16 grade, în ultima dimineață a lunii iunie și în prima din luna iulie.

Probabilitatea pentru manifestări specifice instabilității atmosferice va fi mai mare la începutul intervalului.

Prognoza meteo pentru MUNTENIA

Până în data de 27 iunie vremea se va încălzi ușor și, astfel, media temperaturilor maxime va crește de la 30 de grade, la 33 de grade. Apoi, va urma o scădere a temperaturilor maxime până în data de 30 iunie spre o medie de 27…28 de grade.

Ulterior temperatura aerului va fi din nou în creștere, iar până la finalul intervalului temperaturile maxime vor avea în medie valori de 30…32 de grade.

Variațiile temperaturilor minime vor fi similare cu cele ale maximelor, cea mai ridicată medie va fi de 19 grade, la începutul intervalului, iar cea mai mică de 13…14 grade, în ultima dimineață a lunii iunie și în prima din luna iulie.

Probabilitatea pentru manifestări specifice instabilității atmosferice va fi ridicată în primele zile ale intervalului, în jurul datei de 28 iunie și din nou spre sfârșitul intervalului.

Prognoza meteo pentru OLTENIA

Până în data de 27 iunie vremea se va încălzi, iar media temperaturilor maxime va fi în creștere, de la 28 de grade în prima zi, până la 33 de grade.

Va urma o scădere termică, care va face ca până în ultima zi a lunii iunie media maximelor termice să revină la 28 de grade.

Ulterior temperatura aerului va crește din nou, iar până la finalul intervalului de prognoză temperaturile maxime vor avea în medie valori între 30 și 32 de grade.

Media temperaturilor minime va avea o evoluție similară, cea mai ridicată medie va fi de 19 grade, în jurul datei de 28 iunie, iar cea mai mică de 14 grade, în ultima dimineață a lunii iunie și în prima din luna iulie.

Vor fi manifestări specifice instabilității atmosferice, pe arii mai extinse în primele și în ultimele zile de prognoză și doar pe suprafețe mici în rest.

Prognoza meteo LA MUNTE

Valorile termice maxime vor avea valori medii în creștere spre 22 de grade până în data de 27 iunie, vor scădea spre 16 grade în ultima zi a lunii iunie, apoi vor fi din nou în creștere.

Temperaturile minime vor avea o scădere în jurul datei de 30 iunie, spre o medie de 7 grade, iar în rest media se va situa între 10 și 14 grade.

Vor fi intervale cu manifestări specifice instabilității atmosferice aproape în fiecare zi.


Citește și: Povestea spusă „fără teamă sau favoruri” a familiei de români cu care The New York Times a lovit în Trump. Tatăl lui “Baby Constantin” are două condamnări în Franța și este cercetat pentru violență într-un dosar penal la Râmnicu-Vâlcea. Mama a spus că a fost sterilizată forțat în România, deși cererea scrisă cu mâna ei e la Spitalul Județean

RECOMANDĂRI
Anamaria Prodan dezvăluie un episod șocant: „Au venit 200 peste mine, aveam pistolul pe masă!”
GSP.RO
Anamaria Prodan dezvăluie un episod șocant: „Au venit 200 peste mine, aveam pistolul pe masă!”
Horoscop 6 iunie 2020. Balanțele își exersează talentul diplomatic, Fecioarele se confruntă cu situații greu de controlat
HOROSCOP
Horoscop 6 iunie 2020. Balanțele își exersează talentul diplomatic, Fecioarele se confruntă cu situații greu de controlat
Close
Închide
  Close