Prognoza meteo pentru BANAT

Valorile de temperatură se vor situa în jurul normelor climatologice ale perioadei în primele zilei ale intervalului de prognoză, când vor fi medii ale maximelor cuprinse între 3 și 6 grade. În intervalul 2 – 5 februarie vremea se va încălzi semnificativ și se estimează a se înregistra temperaturi medii diurne cuprinse între 9 și 12 grade.

Ulterior, valorile termice vor marca o scădere și se vor apropia din nou de cele normale pentru prima decadă a lunii februarie, astfel încât, în intervalul 6 – 10 februarie, vor fi cuprinse între 5 și 7 grade, în medie. Temperaturile nocturne se vor menține în jurul valorii de 0 grade, exceptând intervalul 3 – 5 februarie, când se vor înregistra medii regionale de 4…5 grade.

Probabilitatea pentru precipitații va fi relativ ridicată pe tot parcursul intervalului de referință.

Prognoza meteo pentru CRIȘANA

Temperaturile maxime vor avea, până spre sfârșitul perioadei de prognoză, fluctuații între valori ce se vor situa în jurul celor climatologic specifice perioadei, respectiv temperaturi medii diurne de 4…6 grade, în intervalele 28 ianuarie – 1 februarie și 6 – 10 februarie și valori cu mult peste cele normale, între 2 și 5 februarie, când se vor înregistra medii regionale ale maximelor termice de 10 – 14 grade, vremea devenind deosebit de caldă pentru prima decadă a lunii februarie.

Ad placeholder
“Am rămas cu o traumă, pentru că eu sunt copil, nu sunt iubita ta!”. Dialogul cutremurător în urma căruia procurorii au probat că un tată și-a agresat fiica de 13 ani
Recomandări
“Am rămas cu o traumă, pentru că eu sunt copil, nu sunt iubita ta!”. Dialogul cutremurător în urma căruia procurorii au probat că un tată și-a agresat fiica de 13 ani

Temperaturile minime se vor situa între -2 și 0 grade pe tot parcursul intervalului, exceptând nopțile de 3, 4 și 5 februarie, când se vor înregistra medii regionale mai ridicate, cuprinse între 2 și 4 grade.

Probabilitatea pentru precipitații va fi ridicată pe tot parcursul intervalului de referință, dar mai ales pe 30 ianuarie și, din nou, pe 3 și 4 februarie.

Prognoza meteo pentru TRANSILVANIA

Regimul mediu al temperaturii aerului se va caracteriza prin valori apropiate de cele climatologic normale în prima și ultima parte a perioadei de prognoză, respectiv între 28 ianuarie – 1 februarie și 6 – 10 februarie, când maximele diurne se vor situa, în medie, între 2 și 6 grade.

În intervalul 2 – 5 februarie, un proces de încălzire va determina o vreme deosebit de caldă pentru debutul lunii februarie, astfel încât mediile maximelor termice se vor încadra între 8 și 12 grade, la scara întregii regiuni.

Ad placeholder
Școala online, întreruptă de „Clanul leilor”. Nu sunt hackeri, sunt mii de puști care împart linkurile cu orele de pe Zoom, iar alți elevi intră și înjură
Recomandări
Școala online, întreruptă de „Clanul leilor”. Nu sunt hackeri, sunt mii de puști care împart linkurile cu orele de pe Zoom, iar alți elevi intră și înjură

Regimul termic nocturn va avea o evoluție asemănătoare, urmând a se înregistra minime situate, în general, între -6 și -1 grad, exceptând intervalul 3 – 5 februarie, când media regională a valorilor nocturne va fi mai ridicată și se va concretiza prin temperaturi situate între 0 și 2 grade.

Probabilitatea pentru precipitații ridicată pe tot parcursul intervalului de referință, dar mai ales între 29 și 31 ianuarie.

Prognoza meteo pentru MARAMUREȘ

Valorile termice se vor situa în jurul mediilor multianuale ale perioadei în cea mai mare parte a perioadei de prognoză, astfel încât între 28 ianuarie – 1 februarie și 6 – 10 februarie, se vor înregistra valori medii diurne de 3 – 5 grade, iar minimele nocturne se vor situa, în medie, între -4 și -1 grad.

Excepție va face perioada 2 – 5 februarie, când va avea loc un proces de încălzire ce va determina medii ale temperaturilor maxime de 8 – 11 grade și ale celor minime de 1 – 3 grade, vremea devenind caldă pentru această dată, chiar deosebit de caldă pe 3 și 4 februarie.

Ad placeholder
Situație incredibilă la liceul Gheorghe Lazăr: mai mulți elevi se plâng de probleme cu ochii, după ce au fost uitați în clasă cu lampa UV aprinsă
Recomandări
Situație incredibilă la liceul Gheorghe Lazăr: mai mulți elevi se plâng de probleme cu ochii, după ce au fost uitați în clasă cu lampa UV aprinsă

Probabilitatea pentru precipitații va fi ridicată în majoritatea zilelor din intervalul de referință, dar acestea vor fi mai însemnate cantitativ și se vor semnala pe arii mai extinse în jurul datei de 30 ianuarie.

Prognoza meteo pentru MOLDOVA

Intervalul va debuta cu o ușoară încălzire, astfel încât de la o medie regională a valorilor maxime de 2 grade se va ajunge la 4…5 grade, medie care se va menține fară variații semnificative până pe 4 februarie.

După această dată este prognozată o răcire treptată, iar media valorilor maxime va scădea la 0 grade. Aproximativ aceeași evoluție va fi de interes și pentru regimul nocturn al temperaturilor: pentru prima jumătate a intervalului, media minimelor se va situa în jurul valorii de 0 grade, iar după 5 februarie va scădea treptat, până spre -6…-5 grade.

Ad placeholder

Probabilitatea pentru precipitații va fi mai ridicată în intervalul 29 – 31 ianuarie, dar și după data de 04 februarie.

Prognoza meteo pentru DOBROGEA

Vremea va deveni caldă în perioada 28 ianuarie – 04 februarie, cu o medie a valorilor maxime cuprinsă, în general, între 9 și 12 grade. În acest interval temperaturile minime vor fi pozitive, cu o medie regională de 3…5 grade.

După această perioadă, caldă pentru sfârșit de ianuarie și început de februarie, este prognozată o răcire treptată, ce va aduce regimul termic în limite normale, respectiv o medie a temperaturilor maxime de 3…4 grade, iar a celor minime de -1…0 grade.

Vor fi precipitații în perioada 30 ianuarie – 01 februarie, dar cu o probabilitate în creștere și după data de 05 februarie.

Prognoza meteo pentru MUNTENIA

Intervalul debutează cu o încălzire ușoară, astfel încât până la sfârșitul lunii ianuarie, media valorilor maxime va fi de 5…8 grade. La începutul lunii februarie, pe 3 și 4 februarie, valorile maxime de temperatură ar putea fi chiar mai ridicate, media prognozată fiind de 10 grade, ceea ce ar caracteriza o vreme deosebit de caldă pentru început de februarie.

Ad placeholder

După acest interval, estimările indică o răcire treptată, iar până la finalul primei decade din februarie se va ajunge la o medie a temperaturii maxime de 3…4 grade.

Temperaturile minime vor prezenta mici variații în prima jumătate a intervalului, dar în general media va fi ușor pozitivă, de 1…2 grade, ușor mai mare pe 3 și 4 februarie, când va ajunge la 4 grade. Ulterior, minimele termice vor fi tot mai scăzute, iar la finalul intervalului se va ajunge la o medie regională de -4…-3 grade.

Vor fi precipitații în intervalul 29 – 31 ianuarie când vor fi posibile și cantități de apă însemnate. Probabilitatea pentru precipitații se va menține ridicată și în a doua săptămână de prognoză (4-10 februarie).

Ad placeholder

Prognoza meteo pentru  OLTENIA

Până pe 1 februarie și, din nou, în intervalul 6 – 10 februarie, media temperaturilor maxime va fi de 4…5 grade. Între 2 și 5 februarie vremea se va încălzi și se vor înregistra valori diurne cuprinse între 8 și 10 grade, în medie.

Evoluția temperaturilor minime va fi asemănătoare: până pe 2 februarie, media regională se va situa în jurul valorii de 0 grade, în următoarele 3 zile va crește la 4 grade, iar după 5 februarie va fi în scădere treptată, astfel încât, la finalul celei de a doua săptămâni a intervalului de prognoză va scădea spre -3….-2 grade.

Vor fi precipitații în intervalul 28 – 31 ianuarie, când vor fi posibile și cantități de apă însemnate. Probabilitatea pentru precipitații va fi ridicată și în a doua săptămână de prognoză, mai ales în perioada 4 – 7 februarie.

Prognoza meteo LA MUNTE

În zonele montane, media temperaturilor maxime va deveni ușor pozitivă mai ales la începutul lunii februarie, când va fi de 2…4 grade. După 5 februarie, vremea se va răci treptat, iar până la finalul celor două săptămâni de prognoză se vor atinge valori diurne între -4 și -2 grade, în medie.

Ad placeholder

Minimele termice se vor situa în jurul valorii de -4 grade până pe 2 februarie, iar în următoarele două zile se va resimți o încălzire a vremii și temperatura va crește, astfel încât media se va apropia de 0 grade. După 5 februarie, la fel ca și în cazul evoluției temperaturilor diurne, se va resimți o scădere treptată a regimului termic ce se va concretiza prin valori minime, în medie, de -9…-8 grade.

Se vor semnala precipitații în cea mai mare parte a intervalului, dar pe arii mai extinse și posibil însemnate cantitativ acestea vor fi în perioada 29 – 31 ianuarie, iar cu o probabilitate ridicată și după data de 4 februarie.

Tot astăzi, ANM a emis și un cod galben de ceaţă, vânt, ploi şi burniţă în 15 judeţe, valabil luni după-amiază.

Ad placeholder

În perioada următoare, vremea se încălzește brusc. Temperaturile vor ajunge chiar și la 14 grade Celsius!


Citește și… Moscova, afectată de cea mai puternică furtună de zăpadă din ultimii 70 de ani / GALERIE FOTO


La 31 de ani de la Revoluție, un fost șef militar rupe tăcerea. Șocant ce s-a întâmplat cu cadavrele soților Ceaușescu. Unde au fost aruncate
PARTENERI - GSP.RO
La 31 de ani de la Revoluție, un fost șef militar rupe tăcerea. Șocant ce s-a întâmplat cu cadavrele soților Ceaușescu. Unde au fost aruncate
ȘOC total! În ce hal a ajuns Irinel Columbeanu. Oamenii de pe stradă au rămas fără cuvinte
PARTENERI - PLAYTECH
ȘOC total! În ce hal a ajuns Irinel Columbeanu. Oamenii de pe stradă au rămas fără cuvinte
Horoscop 24 septembrie 2020. Berbecii au parte de probleme destul de ciudate în relațiile de parteneriat
HOROSCOP
Horoscop 24 septembrie 2020. Berbecii au parte de probleme destul de ciudate în relațiile de parteneriat
Un cuplu celebru, găsit fără suflare în propria casă! Ce a descoperit poliţia la faţa locului
Telekomsport
Un cuplu celebru, găsit fără suflare în propria casă! Ce a descoperit poliţia la faţa locului