MENIU CAUTĂ

Prognoza meteo pentru săptămâna 23-29 aprilie aduce temperaturi de vară, dar și averse

Distribuie

Prognoza meteo pentru săptămâna 23-29 aprilie promite temperaturi de vară, cu maxime și de 30 de grade Celsius. Așadar, vremea îşi va continua tendinţa de încălzire, urmând să se înregistreze temperaturi resimţite similare cu cele din august, mai degrabă, decât pentru finalul lunii aprilie.

Meteorologii anunţă temperaturi cu mult peste normalul perioadei, astfel că în unele zone se vor înregistra şi 29 de grade.

„Pe parcursul săptămânii viitoare, deși vor mai exista variații de la o zi la alta, vremea se menține cu mult mai caldă pentru această perioadă. În mod normal, temperaturile maxime ar trebui să fie între 10-20 grade Celsius, la nivelul acestei perioade, dar ele vor fi  între 20 și 29 de grade Celsius. Minimele, deși  ar trebui să nu depășească 0-8 grade Celsius, ele vor fi de 4-16 grade Celsius. Așadar, e o diferență de aproximativ 10 grade Celsius, față de norme. Celsius. Vor fi și averse, descărcări electrice, posibil și căderi de grindină, în special după-amiaza, în partea de nord, nord-vest, dar nu sunt excluse nici în restul teritoriului, luni și marți. Spre sfârșitul săptămânii, vor mai fi semne de instabilitate”, a spus meteorologul Oana Păduraru, pentru Antena 3.

Iată cum vor afecta România schimbările climatice din lume, la vară. Ziua avem caniculă, iar seara furtuni.CITEȘTE ȘI… Atunci și Acum | Dacian Cioloș, inginerul agronom ajuns șef al Executivului, în prima guvernare tehnocrată a României 

Citește mai multe despre ANM, august, celsius și Vremea pe Libertatea.

Comentarii