Banat

Vremea va fi caldă până în data de 25 septembrie, cu temperaturi maxime ce se vor situa, în medie, în jurul a 28 de grade Celsius. Ulterior se va răci, astfel că media regională a valorilor maxime va scădea la 19… 20 de grade Celsius în zilele de 28 și 29 septembrie.

La începutul lunii octombrie se întrevede un proces de încălzire, ce va însemnă o creștere a valorilor diurne spre o medie de 23… 24 de grade Celsius.

Nopțile vor fi tot mai calde în prima săptămână de prognoză, astfel de la o medie a acestora de 11 grade Celsius, se va ajunge la 14…16 grade Celsius în 26 septembrie.

Pentru a doua parte a intervalului sunt prognozate minime, în medie, între 8 și 10 grade Celsius.

Probabilitatea de apariție a ploilor va crește după 23 septembrie, însă ploile vor fi pe arii mai extinse și posibil însemnate cantitativ, în perioada 25 – 28 septembrie.

Crișana

Până în 25 septembrie vremea va fi caldă, cu maxime termice ce se vor situa, în medie, în jurul a 28 de grade Celsius, însă în intervalul 26–29 septembrie se va răci semnificativ, astfel încât media maximelor va fi de 18…20 de grade Celsius.

După acest interval se va încălzi ușor, astfel în primele zile ale lunii octombrie, la nivelul regiunii sunt prognozate maxime de 22… 23 de grade Celsius. Tendința valorilor minime de temperatură va fi de creștere de la o medie de 10 grade Celsius, până spre 14…15 grade Celsius în intervalul 24-26 septembrie.

Ce a răspuns Klaus Iohannis când a fost întrebat de Libertatea de ce susține un guvern care minte mai rău ca guvernul Ponta la Colectiv în legătură cu infecțiile nosocomiale
Recomandări
Ce a răspuns Klaus Iohannis când a fost întrebat de Libertatea de ce susține un guvern care minte mai rău ca guvernul Ponta la Colectiv în legătură cu infecțiile nosocomiale

Pentru a doua săptămână de prognoză sunt estimate minime de 8…10 grade Celsius.

Vor fi ploi după 23 septembrie, însă probabilitatea pentru cantități de apă mai însemnate va fi mai ridicată în perioada 25-28 septembrie.

Transilvania

Până în 25 septembrie, media regională a valorilor maxime va fi de 24… 26 de grade Celsius, caracterizând o vreme caldă pentru această perioadă. Ulterior se va răci, chiar accentuat în perioada 28 – 30 septembrie, când media temperaturilor maxime va fi de 17…18 grade Celsius.

Pentru primele zile ale lunii octombrie sunt estimate maxime ușor mai ridicate, în medie de 20…21 de grade Celsius.

Nopțile vor fi răcoroase la începutul intervalului, cu o medie regională a temperaturilor minime de 7…8 grade Celsius, dar cu valori mult mai scăzute în depresiuni, însă până spre finalul săptămânii se va ajunge la o medie de 12…14 grade Celsius.

Cum au ajuns partidele să fure startul alegerilor parlamentare: ”Am înțeles să renunț la găleți și tricouri că e mită, dar să nu am voie să mă promovez în campanie e aberant!”. Reacția AEP
Recomandări
Cum au ajuns partidele să fure startul alegerilor parlamentare: ”Am înțeles să renunț la găleți și tricouri că e mită, dar să nu am voie să mă promovez în campanie e aberant!”. Reacția AEP

Pentru a doua jumătate a intervalului sunt prognozate medii ale temperaturilor minime de 6…8 grade Celsius.

În intervalul 25 – 28 septembrie vor fi ploi pe arii extinse, iar probabilitatea pentru cantități de apă mai însemnate va fi ridicată.

Maramureş

Până în 25 septembrie, media regională a valorilor maxime va fi de 24… 26 de grade Celsius, caracterizând o vreme caldă pentru ultima decadă a lunii septembrie. Ulterior se va răci, chiar accentuat în perioada 28 – 30 septembrie, când media temperaturilor maxime va fi de 17…18 grade Celsius, apoi spre începutul lunii octombrie se va încălzi ușor și se vor atinge maxime în jur de 22 de grade Celsius.

Minimele termice vor prezenta o tendință de creștere în prima parte a intervalului, de la o medie a acestora de 8 grade Celsius în prima noapte, până spre 14 grade Celsius în 26 septembrie.

Klaus Iohannis, critici la adresa prefectului de București: „Oamenii au dreptul să fie informați”
Recomandări
Klaus Iohannis, critici la adresa prefectului de București: „Oamenii au dreptul să fie informați”

După această dată nopțile vor deveni tot mai răcoroase, cu o medie regională de 7…8 grade Celsius.

În intervalul 25 – 28 septembrie vor fi ploi pe arii extinse, iar probabilitatea pentru cantități de apă însemnate va fi ridicată.

Moldova

Vremea va fi caldă până în jurul datei de 26 septembrie, chiar călduroasă în sudul regiunii, cu o medie regională a valorilor maxime cuprinsă între 26 și 29 de grade Celsius.

După această dată este prognozată o răcire semnificativă, astfel la finalul lunii septembrie, se vor atinge maxime în jur de 18 grade Celsius.

În primele zile din octombrie temperaturile maxime vor fi ușor mai ridicate, spre o medie de 20… 22 de grade Celsius.

Valorile minime de temperatură vor fi în jur de 10 grade Celsius în primele zile, însă ulterior vor fi mai ridicate, iar la finalul primei săptămâni, media acestora va atinge 14… 15 grade Celsius, cu mult peste regimul multianual.

În a doua săptămână scăderea de temperatură se va resimți și în regimul nocturn, astfel media regională a minimelor va ajunge la 9… 10 grade Celsius.

Probabilitatea de apariție a ploilor va fi mai ridicată în intervalul 26 – 29 septembrie, când și cantitățile de apă vor fi izolat mai însemnate.

Dobrogea

În prima jumătate a intervalului, valorile termice diune se vor situa peste mediile multianuale. În primele trei zile, media temperaturilor maxime va fi de 24 de grade Celsius, iar în intervalul 24–27 septembrie, se vor atinge valori în jur de 26 de grade Celsius.

Răcirea se va resimți și la nivelul acestei regiuni spre finalul lunii septembrie, când sunt estimate maxime, în medie, de 20 de grade Celsius.

Regimul termic diurn nu va avea variații semnificative la începutul lunii octombrie, dar tendința va fi de creștere ușoară spre valori, în medie de 22 de grade Celsius.

Valorile minime de temperatură vor fi în jur de 14 grade Celsius în primele zile, apoi spre finalul săptămânii, vor crește la 16… 18 grade Celsius.

În a doua săptămână sunt prognozate minime, în medie de 12…13 grade Celsius.

Probabilitatea de apariție a ploilor va fi mai ridicată în 26 septembrie și în perioada 28 – 30 septembrie.

Muntenia

În prima jumătate a intervalului, vremea va fi caldă, local călduroasă în timpul după-amiezelor în zona de câmpie. În primele trei zile, media temperaturilor maxime va fi de 26… 28 de grade Celsius, iar în intervalul 24–26 septembrie, se vor atinge valori de 29… 30 de grade Celsius.

Începând cu 27 septembrie se va răci accentuat, astfel media maximelor va scădea la 20… 22 de grade Celsius.

La începutul lunii octombrie nu vor fi variații semnificative în evoluția regimului termic diurn, dar tendința va fi de creștere ușoară spre valori, în medie, de 22…24 de grade Celsius.

Nopțile vor fi tot mai calde în prima săptămână de prognoză, astfel de la o medie a minimelor de 10 grade Celsius, se va ajunge la 16 grade Celsius în 26 septembrie, iar după această dată, treptat se va reveni la o medie în jur de 10 grade Celsius.

După 25 septembrie, se vor semnala ploi, pe arii mai extinse și posibil însemnate cantitativ în perioada 28 – 30 septembrie.

Oltenia

Vremea va fi caldă până în data de 25 septembrie, local călduroasă în sudul regiunii, cu temperaturi maxime ce se vor situa, în medie, între 26 și 29 de grade celsius. Ulterior se va răci, astfel că media regională a valorilor maxime va scădea la 20 de grade Celsius în perioada 28 – 30 septembrie.

La începutul lunii octombrie se întrevede un proces de încălzire, ce va însemnă o creștere a valorilor diurne spre o medie de 22…23 de grade Celsius.

Nopțile vor fi tot mai calde în prima săptămână de prognoză, astfel de la o medie a minimelor de 10 grade Celsius, se va ajunge la 16 grade Celsius în 26 septembrie, însă ulterior se va reveni la minime, în medie de 9…10 grade Celsius.

Sunt prognozate ploi mai ales în intervalul 25 – 29 septembrie, când vor fi posibile și cantități de apă însemnate.

La munte

În perioada 21-26 septembrie valorile termice se vor situa peste mediile multianuale, cu maxime la nivelul zonei între 16 și 18 grade Celsius și minime tot mai ridicate, ce se vor apropia de 10 grade Celsius.

Vremea se va răci după acest interval, iar pentru finalul lunii sunt prognozate maxime, în medie de 10 grade Celsius și minime de 2…4 grade Celsius.

În primele zile ale lunii octombrie se întrevede un proces de încălzire, ce va însemna o creștere a valorilor maxime spre 14 grade Celsius și minime în medie de 4… 6 grade Celsius.

După 23 septembrie se vor semnala ploi, pe arii mai extinse în perioada 26 – 29 septembrie când și cantitățile de apă vor fi local însemnate cantitativ.

Citeşte şi:

Panică printre bogați. Numele tuturor pasagerilor care au zburat cu aeronava lui Epstein urmează să fie dezvăluite

A câștigat în instanță dreptul la concediu medical pentru COVID-19, dar nu a primit certificatul nici la 3 săptămâni de la decizia magistraților

Cum i-a furat fratele lui Sile Pietroi nevasta interlopului Manu Bombardieru: “D-asta zicea el că a intrat peste ăia în casă”. Rolul lui Sile Cămătaru

Bancul care îl scoate din sărite pe Putin! O vedetă din Rusia a îndrăznit să-l posteze pe net: „De ce nu reușește ....”
PARTENERI - GSP.RO
Bancul care îl scoate din sărite pe Putin! O vedetă din Rusia a îndrăznit să-l posteze pe net: „De ce nu reușește ....”
BOMBĂ! Irinel Columbeanu nu e sărac! Câte milioane de euro mai are, de fapt! Mega-răsturnare de situație
PARTENERI - PLAYTECH
BOMBĂ! Irinel Columbeanu nu e sărac! Câte milioane de euro mai are, de fapt! Mega-răsturnare de situație
Horoscop 20 octombrie 2020. Taurii trebuie să fie deschiși la nou, dar și să facă o selecție a acestor noutăți
HOROSCOP
Horoscop 20 octombrie 2020. Taurii trebuie să fie deschiși la nou, dar și să facă o selecție a acestor noutăți
Astroloaga care a prezis pandemia de Covid-19 a făcut noi predicții pentru perioada următoare. Ce se va întâmpla cu coronavirusul
Știrileprotv.ro
Astroloaga care a prezis pandemia de Covid-19 a făcut noi predicții pentru perioada următoare. Ce se va întâmpla cu coronavirusul
VIDEO ŞOC | Ce fac aceste asistente dintr-un spital COVID: ”Batjocoresc morţii”. Şefii spitalului au confirmat incidentul
Telekomsport
VIDEO ŞOC | Ce fac aceste asistente dintr-un spital COVID: ”Batjocoresc morţii”. Şefii spitalului au confirmat incidentul