Mergi direct la conținut »
Program comun de dezvoltare între Iași și Cluj-Napoca, propunerea lui Mihai Chirica pentru Emil Boc
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Program comun de dezvoltare între Iași și Cluj-Napoca, propunerea lui Mihai Chirica pentru Emil Boc

Program comun de dezvoltare între Iași și Cluj-Napoca, propunerea lui Mihai Chirica pentru Emil Boc

Mihai Chirica, primarul municipiului Iași, i-a propus lui Emil Boc, omologul său de la Cluj-Napoca, să participe la elaborarea unui program comun de dezvoltare, intitulat "Trans-Carpatica".

Inițiativa vine în contextul lansării „Alianței Vestului”, un parteneriat între primarii din Timișoara, Cluj-Napoca, Oradea și Arad.

„Am emis şi noi o scrisoare către Primăria Clujului, domnului primar Emil Boc, în vederea elaborării unui program Trans-Carpatica, în care toate gândurile dinspre est să fie conectate cu cele din vest. Eu cred foarte mult în aceste alianţe care au acest rol, să spunem, de reprezentare mai important”, a declarat primarul Mihai Chirica, conform Agerpres.

Primarul Iașiului a susținut că astfel de inițiative nu ar trebui considerate „nişte elemente de secesiune regională sau locală”. Chirica este de părere că „efectele acestei Alianţe a Vestului se vor simţi peste 10 – 20 de ani”.

„De abia atunci vom şti cu adevărat dacă a fost corect sau nu. România este una singură şi trebuie să fie integrată şi dezvoltată integral, în care gândurile estului să fie egale cu gândurile vestului, cu gândurile sudului. Nu au nicio vină cei din sud ţării pentru că au generat asemenea ‘somităţi’ care ne conduc şi în ziua de astăzi. Asta nu înseamnă că ei trebuie să fie îndepărtaţi. Facem şi noi Alianţa Estului, se mai face Alianţa Dobrogei, Alianţa Bucovinei din cea a Estului, şi ce facem? Ne îndreptăm spre dezintegrare? (…) Facem mai rău decât înainte de 1859? Ne punem singuri piedică, sau ne adunăm toţi cei care gândim pozitiv la aceeaşi masă şi spunem: încercăm să facem ceva comun pentru toată România?”, a spus Mihai Chirica.

Primarii din Arad, Cluj-Napoca, Oradea și Timișoara au lansat, sâmbătă, Alianța Vestului, un parteneriat care are ca scop dezvoltarea unor proiecte majore comune, printre care şi inversarea trendului de plecare a forţei de muncă în afara graniţelor.


Citește și VIDEO / Interviu cu Pavel Popescu, tânărul care a ajutat din Norvegia victimele de la Colectiv. A lăsat Țara Fiordurilor pentru politica din România


 

Close
Închide
  Close