Mergi direct la conținut »
Ministerul Educației a anunțat programul înscrierilor și reînscrierilor la grădiniță
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Ministerul Educației a anunțat programul înscrierilor și reînscrierilor la grădiniță

Ministerul Educației a anunțat programul înscrierilor și reînscrierilor la grădiniță

Reînscrierea copiilor la grădiniţă va începe luni, 6 mai, iar înscrierile pe 21 mai, potrivit Ministerului Educaţiei Naţionale (MEN).

De Dragoș Tănase,

Orarul reînscrierilor/înscrierilor va fi stabilit de conducerea unităţii de învăţământ şi va fi afişat, la loc vizibil, în fiecare grădiniţă, pentru informarea părinţilor şi a publicului interesat, inclusiv pe site-ul acesteia (dacă există) şi, eventual, pe site-urile inspectoratelor şcolare.

Ocuparea locurilor libere, după finalizarea procesului de reînscriere, se va face, de regulă, în ordinea descrescătoare a grupelor de vârstă, astfel:

  • grupa mare;
  • grupa mijlocie;
  • grupa mică.

În situaţia în care, într-o unitate de învăţământ, numărul cererilor de înscriere este mai mare decât numărul locurilor libere, vor fi aplicate, succesiv, criterii de departajare generale şi criterii de departajare specifice.

„Criteriile generale de departajare sunt următoarele: existenţa unui document care dovedeşte că un copil este orfan de ambii părinţi (situaţia copilului care provine de la o casă de copii/un centru de plasament/plasament familial se asimilează situaţiei copilului orfan de ambii părinţi); existenţa unui document care dovedeşte că este orfan de un singur părinte; existenţa unui frate/a unei surori înmatriculat/înmatriculate în unitatea de învăţământ respectivă; existenţa unui certificat medical de încadrare în grad de handicap a copilului”, precizează MEN.

Criteriile specifice de departajare, elaborate de fiecare unitate de învăţământ preşcolar, aprobate de Consiliul de administraţie al acesteia şi avizate de Inspectoratul Şcolar Judeţean/al municipiului Bucureşti până la data de 18 mai, nu pot fi discriminatorii şi nu pot include liste de preînscrieri.

Pentru criteriile specifice stabilite, unitatea de învăţământ va preciza documentele doveditoare pe care părintele trebuie să le depună în momentul completării/validării cererii-tip de înscriere. Criteriile specifice de departajare vor fi aplicate doar după epuizarea criteriilor generale.

Vacanța de Paște se încheie pe 5 mai. De luni, elevii şi preşcolarii încep cursurile.


Citește și… Ministrul Educației Naționale (MEN), Ecaterina Andronescu, susține școlile profesionale duale. „Elevii sunt mai bine pregătiţi, sunt mai interesaţi angajatorii de ei şi au şansa să fie angajaţi”


 

Close
Închide
  Close