Mergi direct la conținut »
Proiect de majorare cu 20% a salariilor personalului nedidactic din preuniversitar; Un senator PSD cere modificarea legii salarizării unice
Ştiri Libertatea > Ştiri > Proiect de majorare cu 20% a salariilor personalului nedidactic din preuniversitar; Un senator PSD cere modificarea legii salarizării unice

Proiect de majorare cu 20% a salariilor personalului nedidactic din preuniversitar; Un senator PSD cere modificarea legii salarizării unice

Proiect de majorare cu 20% a salariilor personalului nedidactic din preuniversitar; Un senator PSD, fostul ministru al Educației Liviu Pop, cere în mod paradoxal  modificarea legii salarizării unice, asumată de partid și de guvernul României.

De Valentina Postelnicu,

Potrivit propunerii legislative, „începând cu data de 1 martie 2018 cuantumul brut al salariilor de bază, precum şi sporurilor, indemnizaţiilor, compensaţiilor, premiilor, primelor şi al celorlalte elemente de salarizare care fac parte, potrivit legii, din salariul brut lunar, de care beneficiază personalul din învăţământul preuniversitar şi universitar de stat, se majorează cu 20% faţă de nivelul acordat în luna februarie 2018, prevede proiectul”.

Majorarea se aplică la data intrării în vigoare a acestei legi, mai precizează proiectul de lege.

Fostul ministru al Educaţiei Liviu Pop precizează în expunerea de motive că prin legea salarizării au fost înlăturate inechităţile în ceea ce priveşte salariile şi indemnizaţiile personalului bugetar şi, în acelaşi timp, acestea au fost majorate semnificativ, însă au existat unele excepţii care au generat multiple nemulţumiri în rândul personalului nedidactic, absolut necesar bunei desfăşurări a activităţii şcolare.

”În timp ce personalul didactic şi didactic auxiliar beneficiază începând cu 1 martie 2018 de o majorare de 20% faţă de nivelul acordat pe luna februarie 2018, personalul nedidactic, componentă a învăţământului preunivesitar, este privat de această creştere salarială, creând astfel un sentiment discriminatoriu între categoriile de personal din învăţământul preunivesitar”, spune Liviu Pop.

Proiectul a fost depus în 4 aprilie la Senat, care este prima Cameră sesizată, Camera Deputaţilor este for decizional.

INTERVIU | Les Knight, omul care vrea dispariția voluntară a omenirii pentru salvarea planetei. Ce spune despre România
Recomandări

INTERVIU | Les Knight, omul care vrea dispariția voluntară a omenirii pentru salvarea planetei. Ce spune despre România

În luna februarie, Liviu Pop recunoaștea că profesorii vor avea salarii mai mari cu doar 4%, net, de la 1 ianuarie 2018.

”În martie, următoarea majorare, cu 20%”, a spus președintele comisiei de învățământ din Senat, el precizând că speră ca și actul educațional să crească cu 20%, după ce profesorii vor lua mai mulți bani.

Întrebat cu cât cresc salariile profesorilor, concret, de al 1 ianuarie 2018, după trecerea contribuțiilor, Liviu Pop a răspuns: ”În medie, cu 4%. Depinde cum au fost încadrați. Iar din martie vor avea o creștere cu 20%, care se va vedea și în net”.

Citește și: VIDEO/ Răzvan Exarhu a răspuns la Kestionarul Morning Glory, pe care îl aplică el pe invitații de la Rock FM

Close
Închide
  Close