De Răzvan Mihalașcu,

„Proiectul prevede ca transferul în străinătate să se facă numai pentru cazurile care întrunesc criteriile de acces în centrele de mari arși conform prevederilor Anexei nr. 5 din Ordinului ministrului sănătății nr. 476/2017 și numai în cazul în care paturile pentru tratamentul arșilor grav de la nivel național sunt integral ocupate”, se arată în comunicatul Ministerul Sănătății.

O comisie va analiza dosarul medical al pacientului şi va stabili dacă este necesar transferul acestuia în străinătate. Această comisie va fi formată din trei membri: medicul curant al pacientului, medicul-şef linie de gardă ATI şi medicul-şef linie de gardă chirurgie plastică, estetică şi microchirurgie reconstructivă sau chirurgie generală, după caz.

„Comisia se va întruni în regim de urgenţă la solicitarea medicului curant al pacientului, în maxim două ore de la primirea cazului”, conform sursei citate.

Decizia luată de comisia de transfer al pacientului cu arsuri grave pentru tratament în străinătate se transmite Ministerului Sănătății – Centrul Operativ pentru Situații de Urgență, care solicită la Departamentul pentru Situații de Urgență din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, asigurarea transportului autorizat.

De asemenea, reprezentanții Ministerului Sănătății precizează că proiectul asigură un acces mai bun al pacienților cu arsuri la servicii medicale în centrele de mari arși.

„Am convingerea că, odată cu aprobarea acestor Ordine, nu vor mai exista sincope în ceea ce privește transferul pacienților cu arsuri în străinătate. Am dorit să existe o procedură clară astfel încât ori de câte ori apare un caz nou , cea mai buna decizie să fie luata rapid, în interesul pacientului. Pe lângă aceste reglementari, continuăm demersurile pentru a crea propriul sistem de tratament al marilor arși ”, a declarat Sorina Pintea, ministrul Sănătății.

Al doilea proiect al Ministerului Sănătății propune ca recuperarea medicală a pacientului cu arsuri să fie realizată în secția de Medicină Fizică și de Recuperare a spitalului în care acesta a fost tratat. În funcție de starea de sănătate, acesta poate primi îngrijiri și în alte secții cu o astfel de specializare.


Citește și:

Pentru diareea senatorului PSD de Suceava s-a înălțat un elicopter, pentru o femeie arsă în Timișoara pe mai mult de 50% din suprafața corpului s-a găsit doar o ambulanță care s-o ducă la Viena! Benzina și rovinieta au fost plătite de rude!

Poza cu amanta, din farfuria de ciorbă. Un mare fotbalist al României, prins în fapt de soție. „Nesimțitule, taci din gură!”
GSP.RO

Poza cu amanta, din farfuria de ciorbă. Un mare fotbalist al României, prins în fapt de soție. „Nesimțitule, taci din gură!”

Horoscop 23 ianuarie 2020. Peștii pot face față oricărei situații
HOROSCOP

Horoscop 23 ianuarie 2020. Peștii pot face față oricărei situații