De Ana Hațeg,

Fostul primar din New York este îngrijorat că niciunul dintre actualii candidați democrați nu ar putea să-l învingă pe Donald Trump la alegerile de anul viitor și se gândește, astfel, să-și depună candidatura în partid.

Mogulul media de 77 de ani este așteptat să își depună candidatura în această săptămână pentru a participa la primele alegeri interne care urmează să aibă loc în Alabama.

Până acum, 17 candidați democrați au intrat în cursa internă pentru a obține nominalizarea partidului la alegerile prezidențiale din 3 noiembrie 2020.

Dar candidatura lui Bloomberg este pe muchie de cuțit, miliardarul având nevoie să adune semnături pentru a intra în competiția internă și în alte state în care alegerile vor avea loc în perioada imediat următoare.

Dar dacă Bloomberg intră în cursă, acest lucru ar putea fi o lovitură dură pentru Joe Biden, fostul vicepreședinte al lui Barack Obama, care este în prezent favorit la obținerea nominalizării.

Cine este Michael Bloomberg?

Michael Bloomberg are o avere personală estimată la 52 miliarde de dolari, potrivit Forbes, adică de aproape 17 ori mai mare decât cea a lui Trump – 3,1 miliarde de dolari. El este cunoscut drept un filantrop care a donat milioane de dolari unor cauze educaționale, medicale și de altă natură.

Inițial democrat, a trecut în tabăra republicană la începutul anilor 2000 și a devenit primar al New Yorkului din partea acestui partid și a câștigat trei mandate consecutive, până în 2012. Anul trecut el a revenit în Partidul Democrat.

Între timp, în Partidul Republican, trei candidați i se opun președintelui în funcție.

Până în prezent, președintele Trump, în vârstă de 73 de ani, nu a făcut niciun comentariu public asupra acestei probleme.

Citeşte şi:

Scrisoare deschisa la Mitropolit_page-0001

Adrian Coman, românul căsătorit cu un bărbat, poate să voteze. Ministrul de externe a dispus emiterea pașaportului său

Toate investițiile pierdute de România în ultimii ani. De ce ne-au ”sărit” Mercedes, Audi, Volkswagen, Mitsubishi și Bosch

Leonard Doroftei, prins de coronavirus în Canada: „E bine, dar românii au farmecul lor” » Cum își câștigă existența
GSP.RO

Leonard Doroftei, prins de coronavirus în Canada: „E bine, dar românii au farmecul lor” » Cum își câștigă existența

Horoscop 1 aprilie 2020. Leii își pun singuri bețe în roate
HOROSCOP

Horoscop 1 aprilie 2020. Leii își pun singuri bețe în roate