Mergi direct la conținut »
Sevil Shhaideh, contestată în interiorul PSD: Primarul din Iași: E nepotrivită!
Politică Libertatea > Ştiri > Politică > Sevil Shhaideh, contestată în interiorul PSD: Primarul din Iași: E nepotrivită!

Sevil Shhaideh, contestată în interiorul PSD: Primarul din Iași: E nepotrivită!

Sevil Shhaideh, contestată în interiorul PSD. Apar voci din interiorul partidului care consideră că propunerea de premier făcută de conducerea PSD la Palatul Cotroceni nu este una potrivită, primarul Iașului, Mihai Chirică afirmând pentru publicația Ziarul de Iași că și alți primari din județ și-au manifestat nemulțumirea.

De Valentina Postelnicu,

„Ca vicepreşedinte PSD, atât timp cât am împuternicit preşedintele la nivel naţional să ia o decizie şi asta a considerat-o necesară, mă gândesc că a avut mai multe necunoscute în studiu decât am avut eu cu mintea mea, cu sufletul meu, şi a luat această decizie. Dacă mă întrebaţi ca ce­tăţean, nu cred că este cea mai potrivită. Dacă mă întrebaţi ca primar, crescut lângă statuia lui Ştefan cel Mare, este nepotrivită“, a declarat edilul, pentru ziarul local.

El a adăugat că a fost sunat inclusiv de primari din judeţ care şi-au arătat nemulţumirea faţă de propunerea făcută de Dragnea.

„Eu i-am invitat pe toţi colegii mei de partid să aibă răbdare pentru că lucrurile se vor aşeza, se vor aşeza cât se poate de firesc, şi se vor duce în matca lor normală. (…) Pur şi simplu, mă gândesc că este o strategie care trebuie urmată şi va avea un rezultat bun“, a spus Chirica, adăugând că este nevoie de „răbdare, înţelepciune şi de o abordare pragmatică“.

Întrebat dacă preşedintele Klaus Iohannis ar trebui să accepte propunerea lui Dragnea, Chirica a răspuns că îi este „foarte greu“ să ofere un răspuns şi că nu vrea să se transpună „în mintea nimănui.

Președintele Klaus Iohannis a amânat, joi, anunțarea premierului desemnat, după finalizarea consultărilor cu partidele parlamentare, șeful statului precizând că va veni cu propunerea de premier după Crăciun. PSD a propus-o pe Sevil Shhaideh, fost ministru al Dezvoltării în Guvernul Ponta și apropiată de lui Liviu Dragnea, iar PMP l-a propus pe Eugen Tomac.

Decizia președintelui i-a nemulțumit pe cei de la PSD, care spun că erau pregătiți ca în maxim două zile să treacă Guvernul prin Parlament, pentru a începe activitatea la Palatul Victoria.

Close
Închide
  Close