Mergi direct la conținut »
Dragnea, despre Sevil Shhaideh: Va sta la Guvern până va obosi, apoi îi voi lua locul eu!
Politică Libertatea > Ştiri > Politică

Dragnea, despre Sevil Shhaideh: Va sta la Guvern până va obosi, apoi îi voi lua locul eu!

Dragnea, despre Sevil Shhaideh. Liderul PSD Liviu Dragnea spune că Sevil Shhaideh va sta la Guvern până când va obosi, și apoi îi va lua el locul. Liderul PMP Traian Băsescu îi sugerează lui Dragnea să vină cu altă propunere, pentru a nu aduce țara în criză și îi recomandă să se trezească din ”beția puterii”. 

De Valentina Postelnicu,

Liviu Dragnea afirmă că Sevil Shhaideh va rămâne prim-ministru ”până în momentul în care va obosi”, și apoi o va înlocui el, el adăugând că această variantă ca improbabilă, pentru că Shhaideh are „o putere de muncă mare”.

”Eu nu-mi bat joc de Sevil”, a spus Dragnea, la Antena 3. El a explicat și afirmația pe care a făcut-o la Palatul Cotroceni, despre ipoteza în care șeful statului nu acceptă propunerea PSD de premier, arătând că în acest caz se vor vedea ”în altă parte”: „În primul rând, la Curtea Constituţională. Am spus că voi utiliza toate mijloacele constituţionale şi legale. Şi am mai spus ceva în noaptea alegerilor – votul pe care l-am primit nu-l voi vinde, nu-l voi da cadou, nu-l voi tranzacţiona şi nici trăda”, a afirmat Dragnea.

Liviu Dragnea a povestit și care a fost reacția lui Sevil Shhaideh, când i-a propus să fie premierul PSD, arătând că aceasta s-a aşezat pe un scaun. „Sevil este foarte emotivă. Sigur, şi-a revenit. Nu i-am propus să fie secretar de stat, ci i-am propus să conducă administraţia din România. Sevil mai ştie cum se lucrează cu mine. Este încărcată cu responsabilitate şi ştie cât de greu va fi”, a spus președintele PSD.

Cazul Floyd de România. Un bărbat din Vatra Dornei a murit după ce un jandarm l-a presat la pământ. Ce a urmat
Recomandări
Cazul Floyd de România. Un bărbat din Vatra Dornei a murit după ce un jandarm l-a presat la pământ. Ce a urmat
 

Băsescu: Dragnea trebuie să facă imediat o nouă propunere: Îţi recomand să te trezeşti din beţia puterii”

”Înţeleg perfect nevoia unei soluţii imediate pentru formarea guvernului, iar aici Dragnea trebuie să-l ajute pe Iohannis făcând imediat o nouă propunere. O propunere care să excludă desemnarea unui politician controlat de structurile de securitate, dar care să răspundă şi exigenţelor Preşedintelui”, a scris Traian Băsescu pe Facebook, după amânarea desemnării premierului de către președintele Klaus Iohannis.

Liderul PMP spune că, dacă PSD o va păstra pe Sevil Shhaideh ca propunere, ”Iohannis ar putea fi obligat să facă o desemnare nepotrivită, pentru a asigura stabilitatea politică.

”Dragnea, fără vorbe grele, fără supărare, eu doar mi-am făcut datoria de a sancţiona o greşeală a puterii. Sau tu nu accepţi ideea de opoziţie şi crezi că eşti, tu personal, singurul deţinător al soluţiilor corecte? Îţi recomand să te trezeşti din beţia puterii”, i-a transmis Băsescu liderului PSD.

Președintele Iohannis a vorbit la telefon cu Sevil Shhaideh

Președintele Klaus Iohannis a anunțat, joi, că va desemna premierul abia după Crăciun.”Consultările s-au încheiat după două zile, cu partidele parlamentare. Am avut în cursul acestor consultări două propuneri pentru poziția de prim-minsitru, PSD a propus-o pe doamna Shhaideh, iar PMP, pe EugenTomac. Pe de altă parte, între timp s-a constituit o coaliție majoritară în Parlament, formată de PSD, ALDE și UDMR. În consecință, în zilele următoare voi avea discuții pe aceste teme, iar desemnarea va avea loc după Crăciun”, a spus șeful statului, laPalatul Cotroceni, spre nemuțumirea celor de la PSD care așteptau desemnarea premierului propus de ei, pentru a trece cât mai rapid prin Parlament Guvernul.

Potrivit unor surse politice, preşedintele Klaus Iohannis şi Sevil Shhaideh au avut, joi, imediat după conferinţa de presă a şefului statului, o discuţie telefonică, fiind sunată de preşedinte. Cei doi urmează să aibă o întâlnire tete-a-tete la începutul săptămânii viitoare, când este așteptat și anunțul oficial al președintelui privind premierul desemnat, în urma consultărilor cu partidele parlamentare. 

Close
Închide
  Close