Mergi direct la conținut »
Propunerea lui Tudorel Toader privind abuzul în serviciu: prag și dezincriminare parțială. USR: ”Dragnea scapă de condamnare”. PSD vrea mai mult (surse)
Politică Libertatea > Ştiri > Politică > Propunerea lui Tudorel Toader privind abuzul în serviciu: prag și dezincriminare parțială. USR: ”Dragnea scapă de condamnare”. PSD vrea mai mult (surse)

Propunerea lui Tudorel Toader privind abuzul în serviciu: prag și dezincriminare parțială. USR: ”Dragnea scapă de condamnare”. PSD vrea mai mult (surse)

Propunerea lui Tudorel Toader privind abuzul în serviciu: prag și dezincriminare parțială. Surse din PSD au precizat că partidul va prelua varianta Ministerului Justiției doar parțial. Concret, PSD ar urma să adopte atât un prag valoric pentru ca abuzul în serviciu să fie infracțiune, dar vrea ca fapta să nu fie penală dacă se achită prejudiciul. Comisia specială va adopta astăzi forma articolului referitor la abuzul în serviciu.

De Sorina Ionaşc,

Ministerul Justiției a transmis oficial amendamentul referitor la abuzul în serviciu, care prevede un prag valoric echivalent salariului minim pe economie, adică 1.900 de lei, plus ă scădere a pedepselor de la maximum 7 ani la maximum 5 ani sau cu amendă.

Propunerea lui Tudorel Toader privind abuzul în serviciu:

„Fapta funcționarului public, aflat în exercițiul atribuțiilor de serviciu, care refuză să îndeplinească un act sau îl îndeplinește prin încălcarea unor dispoziții exprese dintr-o lege, ordonanță de urgență sau ordonanță de guvern, în scopul de a obține pentru sine, soț, rudă, sau afin până la gradul al II lea inclusiv, un folos patrimonial și prin aceasta cauzează o pagubă, certă și efectivă, mai mare decât echivalentul unui salariu minim pe economie sau o vătămare a drepturilor sau intereselor legitime nepatrimoniale ale unei personae fizice sau juridice, vătămare constatată în mod definitiv prin act al organului competent, se pedepsește cu închisoarea de la 2 la 5 ani sau cu amendă.” 

”Dragnea scapă”


Referitor la propunerea lui Tudorel Toader privind abuzul în serviciu, deputatul USR Stelian Ion susține că amendamentul depus de Tudorel Toader îl ajută pe Liviu Dragnea.

Corespondența din Milano, de la trimisul special Libertatea. Cum titrează presa italiană coronavirusul
Recomandări

Corespondența din Milano, de la trimisul special Libertatea. Cum titrează presa italiană coronavirusul

 

Dragnea scapă de condamnare. Cu el scapă și baronii locali. Cu ajutorul lui Tudorel Toader, avocatul infractorilor, România își afirmă pregnant caracterul de Stat Mafiot. Abuzul în serviciu este făcut franjuri, avem de a face cu o dezincriminare mai gravă decât cea din OUG 13. Dragnea scapă pentru că nu a săvârșit fapta pentru sine, o rudă sau un afin, așa cum a propus acum avocatul său, Tudorel Toader, ci pentru partid”, a scris deputatul USR, pe Facebook.

Sunt peste 30 de amendamente depuse la Codul penal care vizează abuzul în serviciu, asta deși până acum nu a fost luat deloc în discuție de comisia specială.

Social-democrații vor să preia varianta primită de la Ministerul Justiției, însă plusează. Surse din PSD au precizat că partidul dorește ca abuzul în serviciu să nu fie penală dacă se achită prejudiciul din dosar. De altfel, și Florin Iordache a enunțat o astfel de variantă.

Close
Închide
  Close