Mergi direct la conținut »
UPDATE | Protest în Piața Victoriei față de adoptarea noilor măsuri fiscale.
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > UPDATE | Protest în Piața Victoriei față de adoptarea noilor măsuri fiscale. "Nu se mai poate așa, trebuie schimbare" (FOTO & VIDEO)

UPDATE | Protest în Piața Victoriei față de adoptarea noilor măsuri fiscale. „Nu se mai poate așa, trebuie schimbare” (FOTO & VIDEO)

Un nou protest este organizat miercuri, în Piața Victoriei, în același timp cu ședința de Guvern în care vor fi adoptate noile măsuri fiscale. Protestatarii s-au mobilizat pe pagina de Facebook „Corupția ucide”. 

UPDATE – ora 10.30: În acest moment, în Piața Victoriei din Capitală se maia flă câteva zeci de protestatari. Manifestația s-a încheiat fără incidente.

UPDATE – ora 21.33: La această oră, numărul protestatarilor s-a redus la jumătate. În Piața Victoriei mai sunt aproximativ 600 de oameni.

UPDATE –  ora 20.30: Aproximativ 1.200 de oameni se află în acest moment în fața Guvernului, nemulțumiți de adoptarea măsurilor fiscale.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

UPDATE, ora 19:40. Aproximativ 1.000 de oameni s-au adunat, până la această oră, în fața Guvernului, pentru a protesta față de adoptarea noilor măsuri fiscale. Totodată, la ora 21:00, protestatarii plănuiesc să arunce spre sediul Guvernului cu hârtie igienică.

Protestatarii afișează pancarte pe care au scris „PSD, jos labele de pe democrație”, „Florinele, mai e ceva de furat? Altă întrebare!?” sau „Toamna nu e ca iarna, e mai rău” sunt câteva dintre mesajele afișate de protestatari.

UPDATE – ora 14.49: Din cei peste 500 oameni, în Piața Victoriei mai sunt acum aproximativ 200-250 de persoane.

Minciuna consilierului PNL! Politicianul apare alături de capul clanului nu „acum 10 ani”, ci în ianuarie 2019
Recomandări

Minciuna consilierului PNL! Politicianul apare alături de capul clanului nu „acum 10 ani”, ci în ianuarie 2019

 

„Acești corupți, penali – care nu merită să stea la conducere – au furat țara, au distrus-o, au vândut-o. Nu se mai poate așa, trebuie schimbare! Justiția să fie lăsată liberă”, a declarat una dintre protestatare, pentru Libertatea, precizând că iese în stradă încă din anul 1989, pe când avea 34 de ani…

Nu se mai poate așa, trebuie schimbare! Justiția să fie lăsată liberă

„Nu se mai poate așa, trebuie schimbare! Justiția să fie lăsată liberă”, a declarat această doamnă… venită la protestul din Piața Victoriei

UPDATE – ora 14.29: În fața clădirii Guvernului sunt, la această oră, peste 500 de persoane.

FOTO: Radu Țuțulan

UPDATE – ora 13.25: Circa 300 de persoane s-au adunat la această oră în fața Guvernului.

„8 noiembrie este Miercurea Neagră pentru economia României. Pentru a cârpi un buget pe care nu a fost în stare să îl gestioneze, Guvernul PSD-ALDE este capabil să distrugă economia liberă a României. Modificările Codului Fiscal, pe care Cabinetul Tudose intenționează să le adopte printr-un nou derapaj democratic (Ordonanță de Urgență), vor aduce haosul în planurile de afaceri și în salarizare. În acest fel, inconștiența guvernanților distruge orice șansă pentru o economie predictibilă și stabilă în România”, se arată în mesajul publicat pe pagina de Facebook „Corupția ucide”. 

Oamenii se vor aduna în fața Guvernului, la ora 13:00, la aceeași oră la care începe ședința de Guvern în care vor fi adoptate noile măsuri fiscale.

O tânără operată de alt chirurg decât i se promisese s-a ales cu o complicație pe viață: «Am fost un experiment»
Recomandări

O tânără operată de alt chirurg decât i se promisese s-a ales cu o complicație pe viață: «Am fost un experiment»

 

Executivul a amânat pentru a doua oară dezbaterea proiectelor privind reforma fiscală și urmează să se reunască miercuri în ședință. Premierul Mihai Tudose a spus, marți, că proiectele vor fi adoptate prin ordonanță de urgență.

FOTO: Inquam Photos / Octav Ganea

Da, rămâne prin ordonanță”, a spus el, precizând că nu au existat nemulțumiri din partea primarilor, în privința pachetului de măsuri fiscale. ”Nu au fost nemulțumiți, Dumnezeule!”, a mai spus Mihai Tudose, precizând că ședința de Guvern în care se vor adopta măsurile privind reforma fiscală va avea loc miercuri.

Tot marți, premierul Mihai Tudose a discutat, la Palatul Victoria, cu primarii de municipii, despre reducerea impozitului pe venit de la 16 la 10 la suta. Primarul Capitalei, Gabriela Firea a criticat în urmă cu o zi proiectul Executivului, arătând că modificările fiscale nu vor aduce lucruri bune, pentru că vor fi bani „mai puţini” la buget pentru investiţii.

Tolo: Ce putem face? Să nu-i lăsăm pe cei fără ajutor să cadă în uitare!
Recomandări

Tolo: Ce putem face? Să nu-i lăsăm pe cei fără ajutor să cadă în uitare!

 

Sindicatele contestă măsurile pe care urmează să le adopte Guvernul și amenință cu grevă. Principala măsură contestată de către sindicate este cea privind transferul contribuţiilor sociale de la angajator la angajat, care va duce, în opinia acestora, la scăderea salariilor.

Proteste au avut loc și duminică, 5 noiembrie, în București și în mai multe orașe din România, însă atunci nemulțumirile au fost legate de modificările aduse legilor justiției.


Cum pot profita românii de ”Black Friday-ul chinezesc”, care are loc sâmbătă. Ce branduri se găsesc la reduceri. Ponturi pentru chilipiruri fără stres

Close
Închide
  Close