MENIU CAUTĂ
01 Apr. 2017 18:00

Protest al locuitorilor din Prelungirea Ghencea: Vrem pasaj şi vrem lărgire, păcăleala nu mai ţine. PMB: Lucrările de amenajare a șoselei au început deja

Distribuie

Protest al locuitorilor din Prelungirea Ghencea. Peste o mie de persoane au protestat în Prelungirea Ghencea, sâmbătă, cerând condiții civilizate de circulație în zonă. Aceștia au scandat, printre altele, "Vrem pasaj şi vrem lărgire, păcăleala nu mai ţine" sau "Nu vii cu noi, rămâi în noroi".

Reacția Primăriei Municipiului București (PMB) a venit imediat, prin intermediul unui comunicat de presă,  precizând că au început deja lucrările de amenajare a Șoselei Prelungirea Ghencea.

Astfel, în data de 22 martie a.c. a început marcarea trecerilor de pietoni și au fost demarate lucrări de reparații pe porțiunile unde au apărut gropi.

De asemenea, până la supralărgirea șoselei, a fost găsită o soluție provizorie pentru siguranța pietonilor: vor fi construite trotuare (cu o garanție de patru ani), pe o lungime de 3 km, până la limita administrativă cu județul Ilfov.

Trotuarele vor avea o lățime de 1,5 m, astfel încât să permită și circulația bicicletelor. Construirea acestora va începe în luna aprilie și va dura aproximativ o lună și jumătate, se arată în comunicatul PMB transmis AGERPRES.

„După aproape zece ani, timp în care autoritățile centrale și locale nu au reușit să rezolve conflictul de trafic din zona Prelungirea Ghencea, reușim să urnim lucrurile, astfel încât cetățenii din această zonă să poată circula civilizat. Până la actualizarea documentațiilor necesare demarării obiectivului de investiții, am solicitat Administrației Străzilor să amenajeze trotuarele de pe șoseaua Prelungirea Ghencea, să remedieze deficiențele din carosabil și să marcheze trecerile de pietoni. Este un prim pas spre normalitate. Așa cum știți, în proiectul de buget pentru anul 2017, Primăria Municipiului București a alocat suma de 5 milioane de lei pentru obiectivul de investiții Penetrație Prelungirea Ghencea — Domnești”, afirmă primarul general, Gabriela Firea.

Primarul Capitalei explică, în comunicatul citat, că suma a fost alocată pentru întocmirea unui nou studiu de fezabilitate și a unui Plan Urbanistic Zonal, care să corespundă situației actuale din teren, având în vedere că zona s-a dezvoltat foarte mult în ultimii ani.

Protest al locuitorilor din Prelungirea Ghencea

Protest al locuitorilor din Prelungirea Ghencea – Facebook.com/InitiativaDinPrelungireaGhencea

„În urma demersurilor Municipalității, acest proiect va fi inclus în Planul de Mobilitate Urbană Durabilă București — Ilfov 2016 — 2030”, se mai precizează în comunicat.

Sursa citată menționează că, la inițiativa primarului general, săptămâna trecută, a avut loc o ședință de lucru la care au participat toți factorii decizionali, responsabili cu identificarea unor soluții pentru decongestionarea traficului din zona Prelungirea Ghencea.

În cadrul întâlnirii, la care au fost prezenți și membri ai Asociației ‘Inițiativa Prelungirea Ghencea’, reprezentanții actualei administrații au dat asigurări că vor face toate demersurile pentru deblocarea conflictului de trafic din zonă, se arată în comunicat.

Primarul Capitalei, Gabriela Firea: Lucrările de amenajare a șoselei Prelungirea Ghencea au început deja

Primarul Capitalei, Gabriela Firea: Lucrările de amenajare a șoselei Prelungirea Ghencea au început

În paralel cu proiectul Municipalității, Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) va realiza un pasaj suprateran peste Centura Capitalei și calea ferată care include o lucrare cu un giratoriu suspendat ce ar trebui să fluidizeze circulația rutieră în zona intersecției dintre ieșirea din Capitală spre Domnești, dinspre Prelungirea Ghencea și centura Capitalei, unde, în prezent, se creează frecvent ambuteiaje, se mai precizează în comunicatul PMB, care va introduce și linii RATB către localitățile din Ilfov. Primăria Capitalei are în vedere 56 de noi trasee preorășenești.

Citește mai multe despre Gabriela Firea, pasaj, prelungirea ghencea, primar și primaria capitalei pe Libertatea.

Comentarii