MENIU CAUTĂ

FOTO&VIDEO/ Aproape 15.000 de persoane au protestat în fața Guvernului, duminică Protestatar, către un jandarm: „Ne-ați măcelărit, acum aveți grijă de noi”

Distribuie

Un nou protest a avut loc pentru duminică seară, în Piaţa Victoriei. 15.000 de oameni au ieşit în stradă.

Fotografie principală: Libertatea / Vlad Chirea

UPDATE ora 23:25. Protestul se încheie. 15.000 de oameni au fost, duminică seară, în Piaţa Victoriei.

UPDATE ora 20:15. Aproape 5.000 de persoane protestează în fața Guvernului. O femeie împarte flori jandarmilor, care la rândul lor le oferă protestatarelor aflate lângă gardul montat de forțele de ordine.

UPDATE ora 19:40. Protestul se desfășoară pașnic, deși sunt câțiva oameni care le reproșează și astăzi jandarmilor modul în care forțele de ordine au intervenit vineri seară. „Ne-ați măcelărit, acum aveți grijă de noi”, i-a transmis unuia dintre jandarmi un protestatar.

UPDATE ora 18:55. Câteva sute de persoane sunt la această oră în Piața Victoriei.


A treia zi de proteste în Piața Victoriei. Oamenii vor să iasă în stradă și duminică seară și spun că vor rămâne până când premierul Viorica Dăncilă își va da demisia.

„Nu putem da înapoi! Nu după ce PSD-ALDE a utilizat un aparat de represiune împotriva propriilor cetăţeni pe care chipurile îi guvernează şi le apără drepturile.

Este inacceptabil, incalificabil şi nu putem rămâne impasibili. Rămânem în stradă până la căderea Guvernului Dăncilă!

Plecaţi până nu moare cineva!”, scriu organizatorii protestului de duminică seară.

Sâmbătă, 50.000 de oameni au ieșit în stradă, manifestația fiind una pașnică, spre deosebire, când au avut loc incidente violente între jandarmi și protestatari. 452 de persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale. Jandarmeria Română se apără și spune că intervenția a fost una justificată. Cu toate acestea, procurorii militari s-au autosesizat și anchetează Jandarmeria, în urma evenimentelor de vineri.

CITEȘTE ȘI: 

Citește mai multe despre jandarmi, miting și piata victoriei pe Libertatea.

Comentarii