Mergi direct la conținut »
Protest la Parlament față de votul de modificare a legilor justiției. Parlamentarii USR s-au alăturat protestatarilor
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Protest la Parlament față de votul de modificare a legilor justiției. Parlamentarii USR s-au alăturat protestatarilor

Protest la Parlament față de votul de modificare a legilor justiției. Parlamentarii USR s-au alăturat protestatarilor

Protest la Parlament față de votul de modificare a legilor justiției. Sute de persoane protestează la această oră în fața Palatului Parlamentului după decizia parlamentarilor PSD-ALDE-UDMR de a vota modificările la legile justiției, deși PNL și USR au cerut amânarea ședinței.

UPDATE ora 23:00 Incidente la poarta Palatului Parlamentului. Doi protestatari susțin că au fost loviți cu mașina de un deputat PSD. De cealaltă parte, parlamentarul susține că cei doi s-au aruncat intenționat în fața mașinii. Un alt incident a avut loc cu mașina unul alt parlamentar, care a fost blocată de protestatari la ieșirea din Palatul Parlamentului.

Pe de altă parte, parlamentarii USR au fost aplaudați de protestatari, la ieșirea din curtea Parlamentului.

UPDATE ora 20:50 Oamenii au ieșit în stradă și la Constanța, Sibiu sau Cluj.

UPDATE ora 20:45 Incidente între forțele de ordine și manifestanții din fața Parlamentului. Oamenii legii au intervenit în forță când protestatarii au blocat circulaţia rutieră.

UPDATE ora 20:35. Protestatarii au blocat circulația pe artera dintre Parcul Izvor și Palatul Parlamentului, iar jandarmii îi roagă să revină pe trotuar.

Câteva sute de protestatari care s-au adunat miercuri seară în fața Parlamentului scandează „Să vă grațiați, nu ați fost votați!” și „Hoții!”.

Protestul a fost anunțat pe Facebook de pagina Corupția ucide.

„Hai in stradă! Apărăm democraţia! În acest moment legile Justiţiei sunt votate în Plen. Dezbaterea a fost boicotată şi procedurile nu sunt respectate. Suntem în situaţia în care o gaşcă de infractori vor să treacă pe repede înainte legalizarea furtului. Urmăriţi liveurile din timpul dezbaterii şi dacă consideraţi că trebuie să ieşiţi in stradă ca să apăraţi statul de drept acum este momentul. Ne vedem la Parlament! P.S. : Facem apel către toţi cetăţenii : FARA VIOLENŢĂ!!! Fiecare persoană este raspunzatoare de faptele sale şi va răspunde în faţa legii.”

Legea privind statutul magistraților apare deja înregistrată pe site-ul Senatului, deși Camera nu a finalizat încă dezbaterile și votul în plen. Proiectul apare pe site-ul Senatului ca fiind deja adoptat de Camera Deputaților.

Reportaj video într-un loc miraculos! Am fost în singurul oraș de pe Planetă care scoate campioni pe bandă rulantă. Și am găsit un antrenor român!
Recomandări

Reportaj video într-un loc miraculos! Am fost în singurul oraș de pe Planetă care scoate campioni pe bandă rulantă. Și am găsit un antrenor român!

În plus, este deja înregistrată spre dezbatere în forul decizional al Parlamentului.

Camera Deputaților dezbate, la ora transmiterii acestei știri, proiectul de lege privind statutul judecătorilor și procurorilor.

Nu doar această lege este înregistrată, în mod eronat ca fiind deja adoptată de Camera Deputaților. Același lucru se întâmplă și cu proiectul lui Florin Iordache privind modificarea la legea ANI, care încă nu a primit votul deputaților.

FOTO: INQUAM PHOTOS / OCTAV GANEA


REPORTAJ: Au împodobit bradul și au simțit magia Crăciunului. Copiilor orfani le lipsește mângâierea de „acasă”

Close
Închide
  Close