MENIU CAUTĂ
06 Aug. 2018 09:39

VIDEO / Protest la Spitalul Universitar din București. Asistenții reclamă faptul că au fost puși să aleagă între vouchere de vacanță și sporuri

Distribuie

Protest la Spitalul Universitar din Capitală. Mai mulți asistenți medicali au ieșit în fața instituției pentru a reclama atât mai multe nereguli din spital, cât și faptul că au fost puși să aleagă între voucherele de vacanţă şi sporuri.

Peste 20 de asistenți au protestat în fața spitalului Universitar din Capitală, față de neregulile din spital. Oamenii au se plâng de condițiile insalubre din spital. Aceștia susțin că nu există dezinfectanţi în spital, pe secţie, ci doar pentru blocul operator.

Totodată, potrivit Europa FM, angajații se plâng și de faptul că sunt nevoiți să cumpere chiar și becuri pentru spital, din banii lor.

În plus, asistentele și infirmierele de la Universitar au de ales între a primi vouchere de vacanță și sporuri deoarece în bugetul spitalului nu sunt alocați bani suficienți.

Potrivit purtătorului de cuvânt al SUUB, Silvia Nica, nu a fost depus niciun act oficial din partea celor care au protestat la conducerea spitalului.

„Vorbim de 10-15 persoane care au protestat. 10-15 persoane nu reprezintă angajații spitalului universitar, care sunt peste 3.600. Noi vorbim de niște nemulțumiri ale unui om sau doi dintr-o anumită secție izolată, s-au mobilizat probabil între ei și s-au gândit să protesteze astăzi. Acest grup nu reprezintă angajații spitalului. (…) Așa cum a fost prevăzut între regulamentul de sporuri, (…) conducerea împreună cu sindicatele am decis să acordăm sporuri către limita maximă, că putem să le suportam din veniturile proprii. Numai că acești angajați nu înțeleg că acordarea acestor vouchere de vacanţă nu se pot da preferențial, trebui date pentru toți oamenii care lucrează. Impactul financiar e de peste 4,5 milioane de lei și nu putem menține și sporurile către valoarea maximă și să dăm și aceste vouchere”, a declarat Silvia Nica, pentru Hotnews.


Citește și:

Geniul Guvernului Dăncilă: în plină amenințare a pestei, a ordonat eliminarea inspecției veterinare din primăvară, economisind 6 milioane de euro și pierzând aproape un miliard!

Urmareste cel mai nou VIDEO incarcat pe libertatea.ro
Horoscop 19 februarie 2019
Comentarii