MENIU CAUTĂ

GALERIE FOTO/ Protest #Rezist, la o zi după mitingul PSD. Circa 1.000 de persoane sunt în Piața Victoriei

Distribuie

​​Mai multe organizații civice au anunțat, duminică, pe Facebook, un protest #Rezist în Piața Victoriei, pe 10 iunie, de la ora 18. Protestul, intitulat ”Țara arde! România nu e de vânzare”, este organizat de Rezistenta, Corupția ucide, Inițiativa România, Declic, Uniți Salvăm și Insistăm.

Circa 1.000 de persoane, de toate vârstele, inclusiv copii, au ieșit în stradă, duminică seară, la o zi după mitingul PSD din Piața Victoriei.

Roșia Montana, politizarea CCR, pilonul II de pensii și modificarea codurilor penale sunt printre motivele invocate pentru a ieși în Piața Victoriei, la doar o zi după ce PSD și-a adunat simpatizanții în fața guvernului în ceea ce s-a dorit a fi o demonstrație împotriva ”abuzurilor”.

Ieri, au fost Incidente cu protestatarii #Rezist, înainte de mitingul PSD. Jandarmii i-au evacuat din Piața Victoriei.

Peste 100.000 de oameni au umplut Piaţa Victoriei, sâmbătă, 9 iunie, la mitingul PSD. Piața Victoriei a rămas plină de gunoaie, dupa mitingul PSD (FOTO&VIDEO)

Motivele protestului #Rezist de astăzi:

  • Pentru că Roșia Montană NU este de vânzare! (Guvernul a oprit includerea Roșia Montană în patrimoniul UNESCO – n.r.)
  • Pentru că CCR, cel mai important forum, a ajuns să fie subordonat politic, să răspundă la ordine politice. Iar CCR-ul, garantul constituției, a ajuns să încalce constituția
  • Pentru că vor să nationalizeze și să fure Pilonul ÎI de pensii
  • Pentru că 9 miliarde de lei o să fie furate. Fondul este practic o conductă de bani prin care PSD ar putea șifona niște miliarde bune. Nu există control asupra gestionării banilor, în afară de cel de la Partid. Nu există o analiză făcută de Eurostat pe impactul bugetar. Practic este sacul cu bani al tării
  • Pentru că atunci când un partid politic organizează un miting cu Japca, unde obligă lumea să participe la evenimentul lor, următorul pas este dictatura!
  • Pentru că atunci când ești condamnat, trebuie să stai în pușcarie, nu să faci pușcarie de acasă, din vila ta, în timp ce înoți în piscină cumpărată din fonduri publice
  • Pentru că unicul lor interes este să își voteze pensii speciale, nu bunăstarea cetățenilor. Pensiile speciale trebuie desființate!

Citește și: Presa internațională despre mitingul PSD. AFP: ”O demonstrație de forță, într-un moment în care mai mulți lideri sunt vizați de dosare de corupție”


 

Citește mai multe despre #rezist, ccr, piata victoriei și Rosia Montana pe Libertatea.

Comentarii