Mergi direct la conținut »
Proteste spontane, la Dacia și la Oltchim. Ce îi nemulțumește pe angajați
Politică Libertatea > Ştiri > Politică > Proteste spontane, la Dacia și la Oltchim. Ce îi nemulțumește pe angajați

Proteste spontane, la Dacia și la Oltchim. Ce îi nemulțumește pe angajați

Aproximativ 500 de oameni de la secția montaj a Uzinei Dacia au au întrerupt lucrul, marți 11, decembrie, și și-au manifestat nemulțumirea față de anunțul că 100 de posturi ar urma să fie externalizate ca urmare a robotizării. Ar exista totuși un acord ca angajații să rămână pe secție, dar în alte posturi.

Deocamdată nu a fost dat niciun comunicat oficial nici din partea patronatului și nici din partea sindicatului de la Automobile Dacia. În ciuda asigurărilor primite, muncitorii s-au arătat sceptici și cred că vor rămâne fărăr locuri de muncă, relatează România TV.

Cert e ca aceasta acțiune vine înainte de începutul anului, atunci când se face negocierea pentru contractul colectiv de muncă valabil pentru 2019, dar și în ziua în care Dacia Renault România are un nou director. Află cine este Christophe Dridi.

Tot astăzi, la Oltchim, peste 50 de angajați au protestat fața de intenția patronatului de a face restructurări.

Aproximativ 1.000 de angajați nu și-au semnat contractele colective de muncă, nemulțumiți de ofertele primite, adică salarii mici și lipsa primelor.

  • FOTO – Arhivă Libertatea

Citește și… Arta care șochează. Galeria în care a fost expusă o vulpe jupuită a fost obligată să acopere ferestrele cu draperii. Artiștii reacționează: „Oamenii nu mai sunt indignați când văd la măcelărie animale sacrificate?”


 

Close
Închide
  Close