Mergi direct la conținut »
VIDEO | Protestatarii "vestele galbene", în genunchi în fața poliției. Motivul uimitor din spatele acestui gest
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > VIDEO | Protestatarii "vestele galbene", în genunchi în fața poliției. Motivul uimitor din spatele acestui gest

VIDEO | Protestatarii „vestele galbene”, în genunchi în fața poliției. Motivul uimitor din spatele acestui gest

Imaginile uimitoare filmate joi, la o școală de lângă Paris, unde zeci de liceeni au fost arestați și puși în genunchi, cu mâinile la ceafă, în fața forțelor de ordine, au inspirat protestatarii "vestele galbene", adunați sâmbătă în centrul capitalei Franței, să facă un gest asemănător.

Zeci de francezi s-au pus în genunchi pe străzile din centrul Parisului, printre ei numărându-se liceeni, oameni simpli, cât și persoane revoltate, arată Le Figaro.

Joi, autoritățile franceze, acuzau aproximativ 150 de elevi din Mantes-la-Jolie că au blocat liceul, au chemat liceeni veniţi alte școli şi din alte departamente, au invadat o casă și au furat canistre de gaz. Ministrul Educației Naționale de la Paris, Jean-Michel Blanquer, a declarat că forțele de ordine i-au pus cu fața la un zid.

„Când am văzut aceste imagini, am fost şocat. Cer însă ca, în această lume în care lucrurile sunt văzute în mod foarte parţial, să aşezăm lucrurile în contextul lor”, a precizat ministrul.

De asemenea, imaginile au scandalizat opinia publică, mulți internauți distribuind clipul video cu mesaje de genul: „Tineretul francez, umilit” și „Șocant – în țara drepturilor omului”.

Reamintim că Franța se confruntă cu un nou weekend de foc. Sute de persoane au fost reținute în această dimineață, în Paris, înaintea celui de-al patrulea weekend de manifestații antiguvernamentale.

Orban l-a demis pe Mădălin Voicu! Ce s-a întâmplat înainte ca decizia premierului să fie anunțată
Recomandări

Orban l-a demis pe Mădălin Voicu! Ce s-a întâmplat înainte ca decizia premierului să fie anunțată

Aproape 30 de persoane au fost rănite, la Paris, în timpul protestului „vestelor galbene”. Trei dintre victime sunt membri ai forțelor de ordine, potrivit unui bilanț provizoriu. La nivel național, peste 1.400 de persoane au fost reținute, în urma protestelor.


CITEȘTE ȘI: Cum se tergiversează un accident grav: poliția a cerut de la Garda de Mediu un număr de mașină greșit! În loc de MH, a întrebat de MM, iar Garda a răspuns: „Nu e mașina noastră!”


FOTO: EPA

Close
Închide
  Close