Mergi direct la conținut »
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe

FOTO | Proteste în masă în Statele Unite împotriva vânzării armelor

Proteste în masă în Statele Unite împotriva vânzării armelor. Oamenii, în majoritate studenți și elevi, cer un control mai strict al armelor în toate statele americane.

Potrivit BBC, protestele din orașele americane, adunate sub sloganul ”Marșul pentru viețile noastre”, au crescut dintr-o mișcare care făcea apel la schimbarea controlului armelor, după ce 17 oameni au fost uciși în luna februarie la un liceu din Florida.

Jumătate de milion de oameni sunt așteptați să protesteze numai în Washington, iar în restul marilor orașe sunt așteptate alte sute de mii de oameni. Peste 800 de măicuțe se vor alătura celor care mărșăluiesc în țară.

Marșuri de solidaritate vor avea loc la Londra, Edinburgh, Geneva, Sydney și Tokio.

Paricipanții vor să atragă atenția că masacrul de pe 14 februarie din Florida se poate repeta orcând și vor să convingă politicienii americani să ia o decizie decisivă, inclusiv interzicerea vânzării de arme.

Totuși, această problemă divizează americanii. Dreptul de port-armă este protejat de cel de-al doilea amendament în Constituția americană și de Asociația Națională a Armelor.

Casa Albă a emis un comunicat de presă, sâmbătă, în care spune că ”mulți americani tineri își exercită drepturile Primului Amendament”.


PETIȚIA #salvatipipera | Cel mai aglomerat cartier de afaceri al României “se sufocă”

FOTO: EPA

Close
Închide
  Close