Proteste în Piața Universității. Românii cer demisia lui Victor Ciorbea

11 ianuarie 2017 20:33 De: ,

Românii au ieșit, miercuri, în stradă, înfruntând vremea rea, pentru a-i cere demisia lui Victor Ciorbea din funcția de Avocat al Poporului, după ce acesta a atacat la CCR legea care interzice persoanelor condamnate să ocupe un loc în guvern.

Bucureștenii au început să se adune în Piața Universității începând cu ora 19.30. Peste 100 de persoane scandează împotriva lui Victor Ciorbea. Protestul a fost organizat pe rețeaua de socializare Facebook, după ce, în data de 5 ianuarie, Victor Ciorbea a atacat la Curtea Constituțională a României (CCR) Legea 90/2001, care împiedică persoanele condamnate penal să facă parte din Guvern.

„Miercuri, de la ora 18.00, ne adunăm in Piata Unirii pentru a-i cere demisia celui care, din avocatul nostru, al poporului, a devenit avocatul unui grup de condamnați penal. Din momentul în care a fost investit în funcție, Victor Ciorbea i-a apărat, rând pe rând, pe Oprescu, Adamescu, Dragnea și alți corupți, uitând de abuzurile îndreptate împotriva unor simpli cetățeni”, au scris organizatorii protestului pe Facebook.

Demisia Avocatului Poporului se strigă și la Cluj, acolo unde aproximativ 1.000 de oameni au ieșit în stradă, îndurând gerul, anunță Realitatea TV.

Totodată, în mediul online s-a creat o petiție denumită „Victor Ciorbea, ești concediat!”, care a strâns până la publicarea acestei știri aproximativ 150.000 de semnături. De asemenea, o manifestație împotriva Avocatului Poporului s-a organizat și în Iași. Oamenii au început să se strângă în Piața Unirii începând cu ora 18.00.

Loading...
Vezi ultimul video postat pe libertatea.ro
Citește ultimele ȘTIRI pe Libertatea.ro