Mergi direct la conținut »
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > Proteste violente în Venezuela din cauza lipsei de alimente

Proteste violente în Venezuela din cauza lipsei de alimente

Venezuela se confruntă cu noi proteste violente, din cauza crizei profunde din această țară. Manifestații au avut loc în capitala Caracas, după ce oamenii au văzut că rafturile magazinelor sunt din nou goale.

În capitala Venezuelei au avut loc proteste spontane, oamenii exprimându-și furia împotriva guvernului și președintelui socialist. „Afară cu Nicolas Maduro!” sau „Referendum!” scandau ei, făcând referire la procesul în curs care urmărește revocarea din funcție a șefului statului.

Opoziția venezueleană a obținut marți o primă undă verde din partea autorităților electorale pentru a organiza acest referendum de destituire, primul pas al unui lung proces care ar putea duce la noi alegeri.

Citește și: Simbolul crizei din Venezuela: Un bărbat care a furat 5 dolari a fost incendiat de viu| VIDEO ȘOCANT

„Ne este foame, vrem mâncare: scumpă sau nu, importată, puțin contează, însă trebuie să existe!”, a declarat un manifestant, pentru AFP.

În scurt timp, oamenii au fost dispersați de forțele de ordine, care folosesc gaze lacrimogene și gloanțe de cauciuc. După un protest spontan pe o stradă din Caracas, o altă manifestație a avut loc în altă zonă din capitala Venezuelei.

Citește și: Fără electricitate, antibiotice, pături sau săpun. Imagini cutremurătoare din spitalele din Venezuela, unde șapte copii mor zilnic din cauza sărăciei

Asfel de mobilizări intempestive au ajuns să aibă loc zilnic în mai multe orașe ale țării. Organizația non-guvernamentală Observatorul Venezuelean privind Conflictele Sociale a numărat 254 de jafuri și tentative de jaf în primele cinci luni ale anului și, numai în cursul lunii mai, 172 de manifestații împotriva penuriei de alimente.

Șeful Secției de Chirurgie din Spitalul Deva și-a scos nevasta din carantină pe barba lui
Recomandări

Șeful Secției de Chirurgie din Spitalul Deva și-a scos nevasta din carantină pe barba lui

 

Venezuela duce lipsă chiar și de produse de bază, iar oamenii au ajuns să primească la fiecare 21 de zile un sac cu orez, lapte și fasole. Cu toate acestea, polemicile nu au întârziat să apară. Sacii cu mâncare ar fi fost distribuiți în funcție de preferințele politice ale cetățenilor.

Între ianuarie și mai, în Venezuela ar fi avut loc 2.779 de manifestații legate de diferite penurii (de alimente, de medicamente etc.) sau lacune în serviciile publice (apă, electricitate).

La cinci kilometri de manifestanții dispersați de către poliție miercuri, șoferii de autobuz au manifestat cu vehiculele lor pentru a cere piese de schimb în fața Ministerului Transporturilor.

„În prezent, avem probleme cu bateriile, cu pneurile, cu cărbunele. Prețul benzinei a crescut. Așa nu mai merge”, a declarat pentru AFP Alfonso Rangel, șofer de autobuz.

Tolo: Cum s-au furat peste noapte recipientele de dezinfectant de mâini din Spitalul Colțea
Recomandări

Tolo: Cum s-au furat peste noapte recipientele de dezinfectant de mâini din Spitalul Colțea

 

Venezuela are deja cea mai mare inflație din lume, de 180,9% în 2015. Cifra ar urma să crească la 700% în acest an, conform Fondului Monetar Internațional (FMI).

NorthFoto

Citește și:

Close
Închide
  Close