Mergi direct la conținut »
PSD-ALDE nu renunță la un prag valoric pentru abuzul în serviciu; Iordache: Cred că un prag modic nu va deranja pe nimeni
Politică Libertatea > Ştiri > Politică > PSD-ALDE nu renunță la un prag valoric pentru abuzul în serviciu; Iordache: Cred că un prag modic nu va deranja pe nimeni

PSD-ALDE nu renunță la un prag valoric pentru abuzul în serviciu; Iordache: Cred că un prag modic nu va deranja pe nimeni

PSD-ALDE nu renunță la un prag valoric pentru abuzul în serviciu. Prevederea este inclusă în proiectul legilor justiției, depus la Parlament de cele două partide. Florin Iordache, președintele comisiei speciale pentru redactarea legilor, a declarat că, în opinia sa, un prag modic nu va deranja pe nimeni, el arătând că s-a mers pe propunerea Asociației Magistraților, de 10 salarii, respectiv echivalentul a 19.000 de lei. 

De Valentina Postelnicu,

Acel prag care suscita interes a fost solicitat și în cele două decizii ale Curții Constituționale, iar dacă va fi un prag modic eu cred că nu va deranja pe nimeni, ma refer la propunerea pe care ne-a făcut-o Asociația Magistraților, și anume 10 salarii, undeva la 19.000 de lei”, a spus Florin Iordache, la Parlament.

Pragul pentru abuzul în serviciu a apărut, ca și controversă, în celebra Ordonanță 13, care a dus la schimbarea din funcție a ministrului Justiției de la acea vreme, Florin Iordache, unul dintre semnatarii noului proiect privind legile justiției.

În ordonanța de urgență, pragul pentru abuz în serviciu era stabilit atunci la 200.000 de lei. Ordonanța a scos în stradă sute de mii de oameni în stradă.

Curtea Constituţională a judecat, la începutul anului, excepţia de neconstituţionalitate depusă de fosta soţie a lui Liviu Dragnea, Bombonica Prodana, în privinţa definiţiei abuzului în serviciu, Guvernul cerând Curţii să respingă ca inadmisibilă solicitarea fostei soţii a liderului PSD, trimisă în judecată pentru abuz în serviciu.

Judecătorii CCR s-au pronunțat asupra excepției de neconstituționalitate depuse de fosta soție a lui Liviu Dragnea, Bombonica Prodana, privind abuzul în serviciu, și consideră că ține de Parlament și nu de CCR să stabilească un prag pentru prejudiciul privind această infracțiune.

Anunțul de ultimă oră făcut de Adrian Streinu Cercel, managerul Institutului „Matei Balş”
Recomandări

Anunțul de ultimă oră făcut de Adrian Streinu Cercel, managerul Institutului „Matei Balş”

 

Tudorel Toader anunța, atunci, că infracțiunea urmează să fie redefinită, inclusiv prin instituirea unui prag valoric, după decizia CCR, care a respins ca inadmisibilă excepţia de neconstituţionalitate pe abuzul în serviciu ce viza sintagma ”îndeplinirea defectuoasă a sarcinilor de serviciu”, ridicată de fosta soţie a lui Liviu Dragnea, Bombonica Prodana.

Liderul PSD Liviu Dragnea anunța, tot atunci, că vrea o analiză serioasă privind valoarea pragului de prejudiciu la infracțiunea de abuz în servici, după decizia Curții Constituționale și retragerea proiectului de modificare a codurilor penale, de către Guvern.

Citește și: VIDEO EXCLUSIV/ În căutarea lui Claudiu Petre, eroul de la Colectiv. Sistemul care a torturat sufletul unei mame

Close
Închide
  Close