Mergi direct la conținut »
PSD anunţă ce va face, după decizia CCR în cazul protocoalelor Parchet-SRI: "Reprezintă un reper pentru Legiuitor"
Politică Libertatea > Ştiri > Politică > PSD anunţă ce va face, după decizia CCR în cazul protocoalelor Parchet-SRI: "Reprezintă un reper pentru Legiuitor"

PSD anunţă ce va face, după decizia CCR în cazul protocoalelor Parchet-SRI: „Reprezintă un reper pentru Legiuitor”

Preşedintele Consiliului Naţional al PSD, Mihai Fifor a anunţat, miercuri, ce va face coaliţia de guvernare, în cazul protocoalelor Parchet-SRI, declarate neconstituţionale de judecătorii CCR. Acesta spune că decizia "reprezintă un reper pentru Legiuitor, care are misiunea să se asigure, prin lege, că o astfel de situație nu se va mai repeta" şi este, în egală măsură, un temei juridic de necontestat pentru cei ce-și caută dreptatea.

De Valentina Postelnicu,

„Aşa cum era de asteptat, incet, incet se destramă țesătura securistă a influențelor oculte, pe bază de protocoale și Romania, stat democratic european, revine la o normalitate indelung asteptata. Curtea Constituțională a calificat în întregime drept ilegal protocolul din 2009 și, parțial, pe cele din 2016. Acum, fiecare instanță are libertatea să evalueze dacă dosarele pe care le judecă conţin probe obținute urmare a implicării SRI în temeiul acestor protocoale ilegale și să dispună in consecință, adică să le elimine. Decizia CCR demonstreaza că aceste protocoale secrete nu erau doar metodologii de lucru, chipurile normale, între instituții ale statului, respectiv între SRI și PICCJ, ICCJ, CSM”, a scris Fifor, într-o postare pe Facebook.

El precizează că „avem acum dovada supremă a temeliei profund anticonstituționale, ilegale, care a stat la baza planului regimului Băsescu, ca, sub umbrela combaterii corupției, să declanșeze abuzuri inimaginabile in vreun stat democratic, împotriva țintelor considerate indezirabile”.

„Nu cred că nu vinovăția cuiva sau dorința de dreptate și adevăr au fost elementele care au guvernat investigațiile și procesele penale anticorupție, ci resorturi obscure, interese partizane și setea de putere, toate instrumente ale unei puteri totalitare. Instituții vitale ale statului român au fost astfel confiscate, în beneficiul propriu, de o rețea ocultă de influență și putere, care a reunit șefi din servicii secrete, sefi din Parchete și procurori, șefi de Instanțe și judecători… Incerca, nu demult, cineva sa acrediteze ideea ca statul paralel este o inventie, o fantasmagorie. Ei bine, azi avem inca o dovada certa a existentei unui veritabil stat paralel, care sub paravanul unor para-legi si cu girul chiar a unor decizii CSAT, prin intermediul protocoalelor secrete, a pus ilegitim stăpânire pe România și a generat și perpetuat abuzuri imposibile într-un stat de drept real, democrat si european”, a scris Fifor.

A fost înregistrat primul pacient infectat cu noul coronavirus din România. Detalii de ULTIMA ORĂ
Recomandări

A fost înregistrat primul pacient infectat cu noul coronavirus din România. Detalii de ULTIMA ORĂ

 

Preşedintele Consiliului Naţional al PSD afirmă că „este de o gravitate extremă, in acest context, semnarea de către profesioniști ai legii, înalți magistrați, a acestor protocoale declarate acum, oficial, neconstituționale și în afara legii”.

Potrivit lui Fifor, „decizia istorica de azi a CCR trebuie readucă normalitatea, să repună lucrurile pe făgașul lor firesc”.

„Ea reprezintă un reper pentru Legiuitor, care are misiunea să se asigure, prin lege, că o astfel de situație nu se va mai repeta vreodata și este, în egală măsură, un temei juridic de necontestat pentru cei ce-și caută dreptatea. Iata de ce, Decizia CCR arată că Reforma justiției, prin care s-au interzis astfel de protocoale, a fost perfect justificată. Romania, trebuie sa redevina, de azi, un stat normal, in care libertatile cetatenesti, Constitutia si legile tarii sunt elemente de netagaduit, fundamente ale unei societati libere si democratice.”, spune Fifor.

Adrian Streinu Cercel, directorul Institutului ”Matei Balș”, despre primul român infectat de coronavirus
Recomandări

Adrian Streinu Cercel, directorul Institutului ”Matei Balș”, despre primul român infectat de coronavirus

 

Curtea Constituţională a României a decis, miercuri, că există un conflict juridic de natură constituţională între Ministerul Public, pe de o parte, şi Parlament, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi celelalte instanţe judecătoreşti, pe de altă parte, pe tema protocoalelor de colaborare cu SRI din 2009 şi 2016.

Decizia a fost luată cu șase voturi ‘pentru’ și trei voturi ‘împotrivă’. Potrivit CCR, decizia nu produce efecte asupra sentințelor pronunțate până acum, dar Înalta Curte, celelalte instanțe și Parchetul General vor verifica doar cauzele aflate în curs în ce măsură s-a produs o încălcare a dispozițiilor referitoare la competența materială și calitatea organului de urmărire penală.

Citeşte şi: Se leapădă de „Nobelul fals”? Academia Română a scos anunțul cu distincția dubioasă acordată lui Eugen Simion

Close
Închide
  Close