De Valentina Postelnicu,

Atunci, CCR a decis să dea dreptate PSD şi a constatat un conflict de natură constituţională între Preşedinte şi Parlament, în privind nominalizării premierului, judecătorii apreciind că şeful statului trebuie să nominalizeze o persoană care să poată coagula o majoritate parlamentară, pentru învestirea Guvernului.

Preşedintele interimar al PSD spune că social democraţii se vor întâlni într-o şedinţă, vineri, pentru a decide ce vor face mai departe.

„Este posibil să sesizăm din nou la CCR şi această propunere. Vom avea o discuţie cu specialiştii din partid. Vineri avem şedinţă şi vom discuta. Dar vom discuta şi cu liderii celorlalte formaţiuni parlamentare şi vom avea cred o strategie comună”, a declarat Ciolacu, la Antena 3.

„Nominalizarea ca premier desemnat a domnului Florin Cîțu este o sfidare la adresa românilor! Astăzi, indiferent de profesie, de vârstă sau de simpatii politice, cu toții avem nevoie de stabilitate, de măsuri ferme, de profesioniști care să ne spună ce măsuri au fost luate și de ce trebuie să stăm calmi, să nu ne panicăm. Nimeni nu are nevoie de circ! PSD #nu va vota niciodată un guvern condus de ministrul care a făcut cel mai mult rău românilor: de la împrumuturi de 10 miliarde de euro, la destabilizarea economiei, la deficit excesiv și la creșterea euro și până la scăderea nivelului de trai”, a declarat Ciolacu, după anunţul preşedintelui.


Decretul privind desemnarea lui Florin Cîţu ca prim-ministru a fost publicat miercuri seara în Monitorul Oficial.

„Se desemnează domnul Vasile-Florin Cîţu în calitate de candidat la funcţia de prim-ministru, pentru a cere votul de încredere al Parlamentului asupra programului şi listei noului Guvern, potrivit art. 103 alin. 2 din Constituţia României, republicată”, se arată în decretul semnat de preşedintele Klaus Iohannis.

Americanii au calculat care va fi prima zi în care nu vor mai exista decese cauzate de COVID-19
GSP.RO

Americanii au calculat care va fi prima zi în care nu vor mai exista decese cauzate de COVID-19

Horoscop 10 aprilie 2020. Berbecii pot tulbura atmosfera din familie
HOROSCOP

Horoscop 10 aprilie 2020. Berbecii pot tulbura atmosfera din familie