Mergi direct la conținut »
PSD, reacţie la atacul preşedintelui Klaus Iohannis: "Tot ce a spus despre bugetul propus de PSD+ALDE este o minciună!"
Politică Libertatea > Ştiri > Politică > PSD, reacţie la atacul preşedintelui Klaus Iohannis: "Tot ce a spus despre bugetul propus de PSD+ALDE este o minciună!"

PSD, reacţie la atacul preşedintelui Klaus Iohannis: „Tot ce a spus despre bugetul propus de PSD+ALDE este o minciună!”

Partidul Social Democrat a reacţionat, vineri, la atacul preşedintelui Klaus Iohannis, care a decis atacarea bugetului de stat pe 2019 la Curtea Constituţională. Social-democraţii îl acuză pe şeful statului că minte şi că se află în campanie electorală.

De Valentina Postelnicu,

„IOHANNIS MINTE! Tot ce a spus despre bugetul propus de PSD+ALDE este o minciună! Azi nu a vorbit președintele României, ci președintele PNL aflat în campanie electorală prezidențială. Iohannis Bețe-n Roate nu vrea ca economia națională să meargă bine în Guvernarea PSD”, au scris cei de la PSD, într-un mesaj pe pagina de Facebook a formaţiunii.

Potrivit celor de la PSD, preşedintele „este hotărât să-i facă pe români să sufere, doar pentru a putea da vina pe PSD la viitoarele alegeri prezidențiale”.

„Dacă bugetul propus de PSD+ALDE nu este bun, cum a putut Iohannis să aprobe bugetul Guvernului Cioloș care prevedea cu 10 miliarde mai puțin la Educație, cu 16 miliarde mai puțin la Sănătate și cu 10 miliarde mai puțin pentru comunitățile locale! Este o minciună că autoritățile locale ar fi primit mai puțin cu 1 miliard față de anul trecut! Au primit cu 4,6 miliarde în plus! Este o minciună sfruntată că bugetul pentru partide a crescut de 20 de ori, a crescut de 1,6 ori, inclusiv pentru partidul lui Iohannis. PNL a fost cel care a cerut în Parlament majorarea banilor pentru partide și același Iohannis a promulgat legea fără obiecții. Este o minciună că Educația e subfinanțată! În 2019, Educația a primit cel mai mare buget din istorie: 31,2 miliarde lei, față de numai 21,6 în „Guvernul lui Iohannis”, spune PSD.

Potrivit social-democraţilor, „motivul real pentru care Iohannis nu a aprobat bugetul este că PSD a tăiat bani de la serviciile secrete și i-a alocat pentru educația și sănătatea copiilor din România!”.

Şeful statului a anunţat, vineri, la Palatul Cotroceni, că va ataca la Curtea Constituţională proiectul bugetului de stat pe 2019, pe care l-a numit „bugetul ruşinii naţionale”. Iohannis a atacat dur guvernarea PSD-ALDE şi i-a acuzat pe social-democraţi că nu guvernează pentru români, ci pentru Liviu Dragnea.

El a dat exemplul sumelor alocate prin buget finanţării partidelor parlamentare, care s-au majorat de 20 de ori, comparativ cu anul 2016.

Citeşte şi: Libertatea are corespondent special la Madrid, la Congresul socialiștilor europeni, unde Dragnea și Dăncilă vor fi prezenți. Azi și mâine, socialiştii europeni îşi prezintă viziunea pentru viitorul Europei

Close
Închide
  Close