Mergi direct la conținut »
PSD vine cu explicaţii despre proiectul privind repatrierea aurului: "Pentru moment, spunem doar atât...!" Reacţia Opoziţiei
Politică Libertatea > Ştiri > Politică

PSD vine cu explicaţii despre proiectul privind repatrierea aurului: „Pentru moment, spunem doar atât…!” Reacţia Opoziţiei

Partidul Social Democrat a venit, joi, cu explicaţii privind proiectul de lege depus, în urmă cu o zi, de liderul PSD Liviu Dragnea, în Parlament, prin care cere Băncii Naţionale a României să repatrieze aurul ţării, depus, în prezent, în străinătate.

De Valentina Postelnicu,

Despre proiectul de lege promovat de președintele PSD, Liviu Dragnea, privind repatrierea rezervei de aur a României, pentru moment spunem doar atât: Germania își repatriază rezerva de aur, Austria își repatriază rezerva de aur, Belgia, Olanda, Elveția își repatriază rezerva de aur„, a scris PSD, pe pagina oficială de Facebook.

Reacţia Opoziţiei:”Infractorul Liviu Dragnea vrea să confiște aurul României în valoare de peste 3,5 miliarde de euro, aflat în prezent la Londra!”

USR a reacţionat tot pe pagina de Facebook.

„Infractorul Liviu Dragnea vrea să confiște aurul României în valoare de peste 3,5 miliarde de euro, aflat în prezent la Londra! Rezerva de aur este administrată de BNR și ajută România în cazul împrumuturilor externe, reprezentând o garanție. Practic, rezerva garantează credibilitatea țării noastre. Chiar dacă proiectul de lege propus de Dragnea ar fi aprobat în România, acest lucru nu se poate face LEGAL deoarece o schimbare în statutul BNR nu se poate face fără aprobarea Băncii Centrale Europene”, au scris cei de la Uniunea Salvaţi România.

USR continuă: „Știți cine a mai făcut același lucru? Nicolas Maduro, președintele care a distrus Venezuela și a prăbușit economia țării sale”.

Un proiect de lege depus, miercuri, de liderul PSD Liviu Dragnea, la Senat, prevede că depozitele de aur constituite de Banca Națională a României în străinătate nu pot depăși 5% din cantitatea totală de aur. Liderul PSD cere Băncii Naţionale să repatrieze aurul care se află, în prezent, la Banca Angliei, pentru că statul român plăteşte pentru depozitare, iar BNR nu realizează niciun fel de venituri.

Citeşte şi: Ministerul Sănătății nu a cheltuit anul trecut 38% din buget. Cu banii economisiți s-ar fi construit două spitale regionale

RECOMANDĂRI
Cristian Tudor Popescu, declarații controversate: fetelor care se masturbează ajung „să li se deformeze centrul sexual de pe scoarță”
GSP.RO
Cristian Tudor Popescu, declarații controversate: fetelor care se masturbează ajung „să li se deformeze centrul sexual de pe scoarță”
Horoscop 6 iunie 2020. Balanțele își exersează talentul diplomatic, Fecioarele se confruntă cu situații greu de controlat
HOROSCOP
Horoscop 6 iunie 2020. Balanțele își exersează talentul diplomatic, Fecioarele se confruntă cu situații greu de controlat
Close
Închide
  Close