MENIU CAUTĂ
12 Iul. 2018 16:20

PsyPills, aplicația antistres, creată de psihologii din Cluj. Scapi de emoțiile negative cu ajutorul telefonului mobil

Distribuie

PsyPills, aplicația antistres, creată de psihologii din Cluj figurează în top 50 al aplicațiilor din România destinate stilului de viață. Psihologii Universității „Babeş-Bolyai” (UBB) Cluj-Napoca susțin că aplicația este concepută pentru a reduce emoțiile negative nesănătoase.

Aplicația este disponibilă în limbile română și engleză, fiind protejată de Oficiul Român pentru Drepturi de Autor (ORDA).

„PsyPills, aplicaţia academică pentru telefoanele mobile elaborată de psihologii Departamentului de Psihologie Clinică şi Psihoterapie din Universitatea «Babeş-Boylai» (UBB), a fost inclusă între primele 50 de aplicaţii din România în clasamentul aplicaţiilor dedicate stilului de viaţă (Mobile App Ranking). În clasamentul recent al aplicaţiilor pentru telefoanele mobile, PsyPills (Psychological Pills – Pastille Psihologice – marcă protejată ORDA) se află pe locul 34 în topul vânzărilor în ţară de sisteme de tip App dedicate stilului de viaţă. PsyPills este o aplicaţie elaborată de psihologii Departamentului de Psihologie Clinică şi Psihoterapie din UBB şi este disponibilă atât în limba română, cât şi în limba engleză”, se arată într-un comunicat al Universității Babeș- Bolyai (UBB) din Cluj.

PsyPills, aplicația antistres, creată de psihologii din Cluj. Așa arată meniul aplicației PsyPills

Așa arată meniul aplicației PsyPills

Aplicaţia PsyPills vizează autocontrolul şi reglarea emoţională, prin „pastile psihologice” care diagnostichează şi reduc iraţionalitatea şi dezvoltă raţionalitatea, având ca scop final de a reduce emoţiile negative nesănătoase şi de a creşte starea de bine/calitatea vieţii prin emoţii sănătoase, potrivit Mediafax.ro.

„PsyPills poate fi utilizată în servicii clinice, terapie autoadministrată (cu monitorizare terapeutică), psihoeducaţie, dar şi în cercetare”, se mai arată în documentul citat.

Psihologii UBB spun că utilizatorul poate folosi aplicația în momentul în care este furios, nervos sau anxios. Cu ajutorul PsyPills, poate solicita o pastilă psihologică rațională, adaptată situației negative cu care se confruntă. Astfel, „pastila” îi sugerează cum ar putea scăpa de stres.

„PsyPills da și o serie de pastile psihologice. Sunt serii de afirmații pe care putem să le repetăm să le exersăm în momentul în care suntem stresați. Pastilele  reprezintă o serie de afirmații care ne ajută să facem față stresului în viața de zi cu zi în funcție de emoția specifică cu care noi ne confruntăm, în funcție de ce anume gândim despre situația respectivă ea scoate o afirmație rațională care să ne ajute să facem față situației specifice cu care noi ne confruntăm. Aplicația ne spune să citim afirmația în gând până când reușim s-o interiorizăm”, a explicat Oana David, cercetătorul care a inventat aplicația, pentru ziardecluj.ro.

Aplicaţia PsyPills este valabilă doar pentru iOS și costă 0,99 de dolari, fiind accesibilă și persoanelor dezavantajate socio-economic. De asemenea, dispune şi de o variantă, parţială, demo gratuită, iar autorii îşi vor da acordul pentru utilizarea gratuită a PsyPills în scopuri educaţionale/de cercetare.

sursă foto: ziardecluj.ro


Citește și Tensiuni mari la NATO. Trump le cere aliaților să crească bugetele pentru apărare la 2% acum, nu până în 2024


 

Citește mai multe despre cluj pe Libertatea.

Comentarii