Mergi direct la conținut »
(Publicitate) Hainele second hand pot deveni o afacere

Cu toții rămânem la un moment dat cu haine nedorite care ocupă loc în garderobă. Dacă stai să te gândești cât investești în acestea și ele nu îți mai sunt pe plac, nu este de mirare că ideea de a cumpăra haine second hand este alternativa celor care știu să fie cumpătați. A devenit și în rândul românilor un trend, să spunem, înțelegerea acestei nișe. Aceasta poate fi o idee de afacere profitabilă.

Second hand, dar de calitate

O idee greșit înțeleasă este raportarea la haine second hand ca fiind articole de calitate inferioară. Acestea sunt uneori în perfectă stare, au fost purtate de prea puține ori pentru a avea urme de uzură.

Popularitatea acestui concept a luat amploare când oamenii și-au dat seama că pot avea astfel șansa de a investi mai puțin în achiziția articolelor vestimentare necesare sau cel puțin este mai rentabil. În plus, unele astfel de haine pot fi chiar de la branduri de renume, de ce nu?

Un magazin de profil care dispune de imbracaminte second hand online este Milenium Shopping. În cazul lor, marfa se împarte în categorii privind calitatea. Își aleg la rândul lor sursa cu grijă; articolele vestimentare sunt de proveniență germană și nu numai – zona Frankfurt, Austria, Suedia, Anglia, Olanda, în general de la persoane cu venituri medii și peste medie, care desigur fac achiziții de calitate. Așa își asigură și rezistența produselor, pentru a fi revândute.

Cine este Florin Cîțu, noul premier desemnat al României
Recomandări

Cine este Florin Cîțu, noul premier desemnat al României

 

Marfa este manipulată corespunzător și pregătită spre a fi livrată doritorilor. Concret, echipa Milenium Shopping sortează și ambalează pe categorii, marfa fiind depozitată în spațiile lor. Pentru că țin pasul cu moda, Milenium Shopping a ales calea optimă de a fi în legătură cu cei interesați de achiziții de acest gen – online-ul. Practic comenzile dorite pot fi făcute online, cu mare ușurință, urmând să fie livrate magazinelor de profil din țară.

De ce hainele second hand sunt o afacere bună

Contextul acesta este deja suficient de relevant pentru a înțelege că afacerea cu haine second hand este avantajoasă. Iată și alte câteva argumente care susțin un astfel de plan:

Nu este o investiție prea mare

Un astfel de magazin funcționează pe sistemul de revânzare a unor articole de îmbrăcăminte. Nu le creezi, ci doar asiguri transport de marfă, depozitezi și sortezi după bunul plac, spre a fi vândute. Dacă furnizorul tău este unul serios, cu atât mai ușor este pentru tine și modul în care gestionezi stocurile.

Un italian care l-a însoțit în România pe bărbatul infectat are și el coronavirus
Recomandări

Un italian care l-a însoțit în România pe bărbatul infectat are și el coronavirus

 

Nu ai nevoie să cauți prea mult o sursă de marfă

Luând exemplul celor de la Milenium Shopping, trebuie să te preocupe calitatea. Unii promit poate posibilitatea de a merge la depozit să îți alegi stocurile. Asta înseamnă drum, timp pierdut, sortare pe cont propriu. Un furnizor de genul Milenium Shopping înseamnă însă mai mult decât marfa în sine. Se pot alege hainele în funcție de buget, de calitate I sau II, sortarea contează și ea și astfel de aspecte practice ușurează o parte din munca celui care le va pune la vânzare.

Sunt căutate

Hainele second hand sunt căutate. O parte din publicul țintă este reprezentată de cei care își doresc diversitate în garderobă sau cei care consideră că nu își permit achiziții de haine noi. Alții sunt vânători de oferte și de articole de îmbrăcăminte la prețuri mai accesibile, alternative pentru cele de magazin – piese sezoniere spre exemplu, costume de ski sau altele asemenea, ce au purtare limitată. Așadar pentru ce este de purtat doar din când în când merită mai mult a alege calea celor second hand, dar în stare bună.

Corespondența din Milano, de la trimisul special Libertatea. Cum titrează presa italiană coronavirusul
Recomandări

Corespondența din Milano, de la trimisul special Libertatea. Cum titrează presa italiană coronavirusul

 

Dacă marfa este de calitate, atunci și prețul perceput poate fi unul mai mare. Un alt avantaj al faptului că second hand înseamnă mai degrabă rentabil, decât cel mai ieftin. Ori pe termen lung asta înseamnă să publicul investește în material de calitate, ce nu se deteriorează rapid.

Magazinele cu articole de îmbrăcăminte de tip second hand sunt așadar o oportunitate pentru cei care se gândesc să deschidă o afacere pe această nișă. Dacă se ajută și de tot ce oferă online-ul, spre exemplu să dețină un magazin online sau să își facă promovarea mai rapidă, șansele ca afacerea să fie profitabilă cresc considerabil.

Close
Închide
  Close